Vijesti

Najskuplja disketa nosi rijedak potpis čoveka, koji je mijenjao svijet

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Osim što je bijela ova disketa sadrži redak Apple softver i pravi dragulj - potpis osnivača Apple kompanije!

Sve ima svoju cijenu, naravno, a kompanija, koja je vrijedna trilion (ili koliko već?!) dolara do sada dobro naučila.

Reputacija pokojnog i jednog od osnivača Apple kompanije, otjelotvorena u posebno, a opet tako običnom flopi disku, takođe se da naplatiti.

Prilično uobičajena, mada ipak bijela pločica sadrži Macintosh System Tools 6.0 softver iz 1988. godine, a spoljašnjost joj krasi Stivov autogram. Stiv Džobs, naravno, ako neko do sada to nije “provalio“.

Kako kažu iz RR Auction kuće, pokojni inovator i vizionar, kako ga mnogi i danas nazivaju i pamte, se, van poslovnih dokumenata, slabo potpisivao, što ovoj uspomeni podiže vrijednost. Kako običaj nalaže, ništa sa Apple logotipom nije pristupačno, pa je trenutna ponuda 8.000 dolara (početna cijena bila je za 500 zelenih novčanica niža).

Ako se proda u zamjenu za taj ili neki približni iznos, disketa neće biti najskuplji predmet sa potpisom Džobsa. Poster za prvi dio animiranog filma Priča o igračkama sa njegovim autogramom, dostigao je 30 hiljada.

Jednom prilikom smo vas uputili na maestralnu analizu lika i djela ovog pronalazača, čiji je autor komičar Bill Burr, pa nije zgoreg da se podsjetimo i još jednom da vas pitamo - slažete li se s ovim ili ne? Mislimo na analizu po komičaru, ovo sa flopi diskom je teško shvatljivo običnom čovjeku, ali opet tako uobičajeno i predvidivo, zar ne?!

Tagovi