ai za dž

"Najnoviji i najbolji" AI generator slika sada je dostupan svima

Imagen 3 podržava različite stilove crtanja i slikanja, od klasičnih stilova poput ulja na platnu, do moderne digitalne umjetnosti, a njegova vještačka inteligencija generisanim slikama donosi "još veći stepen fotorealizma"

Izvor: Pixabay

Google je predstavio svoj novi i "najkvalitetniji" AI generator slika zove – Imagen 3, za koga tvrdi će kod kreiranja slika koje generiše vještačka inteligencija donijeti "još veći stepen fotorealizma", "bolje praćenje instrukcija" korisnika i "manje elemenata koji ometaju pažnju" nego ikada ranije.

Imagen 3 podržava različite stilove crtanja i slikanja, od klasičnih stilova poput ulja na platnu, do moderne digitalne umjetnosti, a radovima korisnika će donijeti "oštre detalje", "živu boju" i "manje nesavršenosti".

Imagen 3 može da se koristi putem Google-ovog AI chatbot-a Gemini, uključujući tu i one korisnike koji ne koriste Gemini plan pretplate.

Rezolucija generisanih slika je 2.048 x 2.048 piksela, a za razliku od drugih generatora slika zasnovanih na vještačkoj inteligenciji, Imagen 3 generiše samo jednu sliku za svaki od upita korisnika, što će neki možda vidjeti kao prednost ili kao nedostatak.