Još jednu rundu

Hit igra Balatro stiže na pametne telefone: Spremite se da vam obuzme život svuda i u svakom trenutku!

Autor Ilija Baošić

Balatro će biti dostupan u Google Play i App Store prodavnici aplikacija.

Izvor: LocalThunk / SmartLife

Sumnjamo da će se naći u konkurenciji za igru godine, ali Balatro je nesumnjivo igra koja je za mnoge gejmere bila pravo osvježenje u 2024. Lansirana u februaru za PC i konzole aktuelne i prethodne generacije, ova igra je za kratko vrijeme stekla veliku popularnost zahvaljujući svojoj zaraznoj mehanici. Sada je vrijeme da je vidimo i na pametnim telefonima.

Kako je objavio studio LocalThunk, Balatro će 26. septembra biti lansiran za pametne telefone, a korisnici će igru moći da pronađu u Google Play i App Store prodavnicama aplikacija, kao i u okviru Apple Arcade pretplate.

Do sada, Balatro je prodat u preko 2 miliona primeraka na svim platformama, a o njegovom kvalitetu najbolje svjedoče ocjene samih gejmera. U momentu pisanja, igru je na Steam platformi ocijenilo 42.170 korisnika, a čak 97% njih je dalo pozitivnu ocjenu.

Šta je uopšte taj Balatro i zašto gejmeri tvrde da im obuzima život?

Balatro je kartaška igra koja se zasniva na pokeru, ali istovremeno kombinuje soulslike elemente. Iako po snimcima ekrana ne djeluje previše primamljivo, ovaj naslov posjeduje veoma zaraznu mehaniku koja od igrača zahtjeva da igraju poker kombinacije, a da pomoću različitih džokera množe i prikupljaju što više poena.

Igra posjeduje kampanju sa 8 nivoa težine, kao i druge izazove koji igrače drže prikovane za ekran. Na raspolaganju je 150 različitih džoker karti koje je potrebno otključati, a svaka od njih nudi različite sposobnosti i modifikatore. Kako će se poeni množiti zavisi od taktike, odnosno pravog odabira i pozicioniranja džokera, a ukoliko se u obzir uzme da svaki džoker ima pet različitih varijanti, broj raspoloživih kombinacija postaje astronomski.

Gejmeri prije svake partije mogu da odaberu jedan od 15 različitih špilova, sa različitim modifikatorima. Svom špilu mogu da dodaju i oduzimaju karte, kao i da ih unaprijeđuju pomoću 22 različite tarot karte - sve kako bi uspjeli da poijbede bosa na kraju runde.

Izvor: LocalThunk

Registracija za Balatro je dostupna već sada kroz Google Play i App Store prodavnice aplikacija. Kada bude lansirana, igra će koštati 10 eura, dok će Apple Arcade pretplatnici moći da je igraju besplatno.

Balatro stiže na pametne telefone
Izvor: PlayStack

Tagovi