napunio 3 banke

PlayStation slavi 30. rođendan: Besplatne igre, muzika, turniri, ekskluzivni sadržaji na poklon igračima

Autor Dušan Volaš

Za 30. godišnjicu od lansiranja originalne PlayStation konzole u Japanu, Sony je korisnicima pripremio različite aktivnosti i pogodnosti...

Izvor: PlayStation Blog

Ovog decembra obilježava se 30 godina od lansiranja originalne PlayStation konzole u Japanu, a Sony je otkrio kako planira da proslavi ovu značajnu godišnjicu. Proslava počinje već ovog mjeseca i igračima donosi digitalnu muziku iz igara, kao i PlayStation tematske igračke i druge ekskluzivne sadržaje.

Od 21. do 22. septembra biće održan besplatni online multiplayer vikend i esport turniri tokom kojih će svi PS4 i PS5 igrači moći da igraju online bez PlayStation Plus pretplate.

Detaljan spisak aktivnosti i pogodnosti koje su dosada potvrđene izgleda ovako:

My First GT: PlayStation priprema besplatnu probnu verziju Gran Turismo 7 igre za sve PS5 i PS4 igrače za vrijeme praznika. Ova verzija igre igračima donosi odabrane, ali popularne automobile, staze i trke.

Muzika iz igara: Od oktobra do januara, PlayStation će u saradnji sa kompanijom Sony Music svakog mjeseca objavljivati muziku iz kultnih PlayStation igara, prenosi HCL. Ona će biti dostupna na platformama Spotify, Amazon Music i Apple Music. A među naslovima koji će biti objavljeni izdvajaju se:

  • God of War
  • God of War II
  • God of War: Ghost of Sparta
  • Twisted Metal
  • Starhawk
  • Unit 13.

PlayStation 30th Anniversary Playlist: Posebno kreirana plejlista, koja je već sada dostupna na Spotify-ju, sadrži najslušaniju muziku među PlayStation igračima širom sveta.

Shapes of Play: Nova kolekcija proizvoda pod ovim nazivom biće lansirana u decembru 2024. Kolekcija će sadržati zabavne igre i proizvode inspisirane "ikoničnim PlayStation oblicima", kao što su:

  • Shapes of Play: Battle – društvena igra za dva igrača
  • Shapes of Play: Create – set magnetskih blokova za kreativno slaganje
  • Shapes of Play: Recharge – način za opuštanje između gaming sesija.

Besplatan online multiplayer vikend i esport turniri: 21. i 22. septembra, PlayStation organizuje besplatan multiplayer vikend za sve igre na PS4 i PS5, čak i bez PlayStation Plus pretplate. Istovremeno se održavaju i esport turniri, sa posebnim nagradama za učesnike, za pojedinačne naslove kao što su: NBA 2K24, Madden NFL 24, Tekken 8 i Guilty Gear Strive.

Ovo su navodno samo neke od aktivnosti koje PlayStation priprema povodom velikog jubileja, pa se dodatne informacije o novim poklonima mogu očekivati u narednim sedmicama i mjesecima.