X za iOS

Bivši Twitter ima novu opciju za korisnike iPhone-a, evo kako da je koristite

Autor Dušan Volaš

Vlasnici uređaja koji koriste iOS operativni sistem sada na platformi X-u imaju mogućnost da uređuju direktne poruke poslate drugim korisnicima

Izvor: Unsplash

Funkcija koju društvene platforme, kao što su WhatsApp, Facebook Messenger ili Telegram, već odavno imaju, konačno je stigla i na platformu X. Doduše, samo u verziji za uređaje koji koriste Apple-ov iOS operativni sistem, dok bi uskoro trebalo da postane dostupna na drugim operativnim sistemima.

Dakle, vlasnici iPhone telefona i iPad tableta koji koriste nekadašnji Twitter, sada imaju mogućnost da uređuju direktne poruke (DM) poslate drugim korisnicima.

Poruke je moguće ispravljati i uređivati tako što se u dijelu profila sa direktnim porukama otvori bilo koja prepiska sa drugim korisnicima, a zatim se željena poruka može korigovati ili izmijeniti na dva načina.

Izvor: x.com/@X

Potrebno je dugo pritisnuti prstom poslatu poruku ili dodirnuti meni sa tri tačkice pored poruke. U oba slučaja pojaviće se opcija "Edit message", a pritisak prstom na nju omogućava izmjene unutar poruke.

Vremensko, odnosno ograničenje dužine trajanja uređivanje poruka, ne postoji, navodi se na stranici za korisničku podršku platforme X, pa je tako moguće editovati i ranije poslate poruke.

Ograničen je jednio broj dozvoljenih izmena, pa je tako prethodno poslate poruke moguće editovati maksimalno pet puta.