It's Glowtime!

Evo kada stiže iPhone 16: Bili smo uvjereni da znamo datum, ali nas je Apple definitivno razuvjerio

Osim novih telefona, na događaju bi trebalo da budu predstavljeni i novi Apple Watch Series 10 (ili Apple Watch X) pametni sat i nove AirPods slušalice

Izvor: Apple

Poslednjih nedelja puno se nagađalo o datumu predstavljanja iPhone 16 serije pametnih telefona. I taman kada su se gotovo sve glasine usaglasile da novi uređaji stižu 10. septembra, stigla je zvanična informacija da to demantuje.

iPhone 16 serija i prateći uređaji će biti predstavljeni u Apple Parku, u sedištu kompanije u kalifornijskom gradiću Kupertino, 9. septembra u 10 časova po lokalnom, odnosno 19 časova po srednjeevropskom vremenu.

Slogan događaja koji će se koji će se održati u "Stiv Džobs" teatru je "Vrijeme je sjaja" (engl. "It's Glowtime"). A osim novih telefona, na događaju bi trebalo da budu predstavljeni i novi Apple Watch Series 10 (ili Apple Watch X) pametni sat i nove AirPods slušalice.

Očekuje se da, kao i do sada, pretprodaja svih predstavljenih uređaja bude objavljena odmah pošto se događaj završi, odnosno koji sat kasnije. A prve isporuke bi, prema poslednjim glasinama, mogle da počnu od 20. septembra.