Šta to beše MySpace?

Ako ste nekada voljeli MySpace, a i ako niste – nova Instagram opcija će vas oduševiti

Izvor mondo.rs

Popularna platforma za dijeljenje fotografija uskoro će korisnicima omogućiti da svom profilu dodaju svoju omiljenu muziku

Izvor: Instagram

Korisnici Instagrama dobijaju novu mogućnost uređivanja svog profila, koja će oni koji su nekada koristili MySpace sigurno odmah prepoznati.

Popularna platforma za dijeljenje fotografija uskoro će korisnicima omogućiti da dodaju muziku svom profilu. Kompanija Meta, u čijem je Instagram vlasnišvu, ističe da će to korisnicima omogućiti da se kroz omiljenu muziku bolje izraze.

Razlika u odnosu na pomenuti MySpace je u tome što se kod njega muzika automatski pokretala kada se uđe na profil, dok je kod Instagrama potrebno kliknuti na "Play" kada pregledate nečiju stranicu.

Korisnici će omiljenu pjesmu dodavati u dijelu profila u kome se prikazuje biografija. Pjesma se dodaje klikom na "Edit profile", nakon čega se pjesma bira sa spiska Instagram biblioteke licencirane muzike.

Pjesma, odnosno njen izabrani dio u trajanju od 30 sekundi, će biti istaknuta na profilu dok je korisnik ne zamijeni drugom ili ne ukloni.