Apple ID

Apple najavio promjenu sljedećeg mjeseca, korisnički nalozi više se neće zvati isto!

Autor Ilija Baošić

Apple ID će nakon lansiranja novih verzija operativnih sistema biti preimenovan u "Apple Account".

Izvor: Apple

Apple ID mijenja ime u septembru. Kada Apple sljedećeg mjeseca bude lansirao nove uređaje, zajedno sa njima biće lansirani i novi operativni sistemi, koji će, pored najavljenih novina, drugačije nazivati Apple ID. Novo ime biće "Apple Account", a ova promjena biće primijenjena na čitav ekosistem.

"Uz izlazak iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia i watchOS 11, Apple ID biće preimenovan u Apple Account radi dosljednog iskustva prijavljivanja na svim Apple servisima i uređajima, a oslanjaće se na postojeće kredencijale", najavljuje Apple.

Bez obzira na promjenu imena, sve druge Apple ID funkcionalnosti ostaju iste. Kao i prije - Apple Account nastaviće da bude lični nalog koji korisnici koriste kako bi se prijavili na Apple servise i uređaje.

Ova promjena imena mogla bi zbuni korisnike koji ne budu upoznati sa novom terminologijom koju će Apple koristiti u budućoj dokumentaciji, ali i ukoliko čitaju neažurirana uputstva koja spominju Apple ID.

Takođe, zlonamjerni akteri mogli bi da iskoriste prelazni period za pokušaj phishing prevare, pa ukoliko imate prijatelje i članove porodice koji koriste Apple uređaje, pravovremeno ih obavijestite o promjeni.