Dobra vest!

Rockstar slučajno najavio Red Dead Redemption, hit igra stiže na PC nakon 14 godina

Autor Ilija Baošić

U sada već obrisanom opisu na PlayStation Store-u, Rockstar je najavio izlazak originalne Red Dead Redemption igre za računare.

Izvor: PlayStation / Rockstar Games

Već neko vrijeme se šuška da bi originalni Red Dead Redemption uskoro mogao biti lansiran za računare, nakon što se prije 14 godina prvi put našao na Xbox 360 i PlayStation 3 konzolama. Iako se Rockstar još uvijek nije zvanično oglašavao, sada kao da jeste, i to slučajno.

Rockstar Games je poznat po praksi da svoje nove igre prvo lansira za konzole, a nakon nekog vremena i za PC. Međutim, jedna od igara čiji port za računare gejmeri nisu vidjeli je originalni Red Dead Redemption iz 2010. godine, uprkos tome što je nastavak stigao 2019. godine. To bi uskoro trebalo da se promijeni.

Izvor: X / Wario64

Naime, u listingu na PlayStation Store-u, kompanija je izmenila opis igre i saopštila da je Red Dead Redemption sada "po prvi put dostupan za PC" (još nije). U izmijenjenom opisu, Rockstar je objasnio šta gejmeri mogu da očekuju:

"Red Dead Redemption donosi sve nadogradnje za konzole iz 2023. godine, plus posebna PC poboljšanja, uključujući veću rezoluciju i broj kadrova u sekundi, podršku za više monitora i druge dodatke, kao i prostorni surround zvuk".

Ubrzo nakon što su mediji primetili promjenu u listingu, Rockstar je obrisao izmjene.

Izlazak originalne Red Dead Redemption igre za PC je nesumnjivo velika želja mnogih koji su imali priliku da igraju RDR2, a koji je zapravo prednastavak prve igre. Sada samo ostaje da sačekamo zvaničan datum izlaska.

Možda će vas zanimati