10. septembar ključan?

90 MILIONA KOMADA DO KRAJA GODINE: Proizvodnja iPhone-a 16 uveliko počela i prije najave lansiranja

Autor Miloš B. Jovanović

Samsung Display i LG Display povećali su svoju proizvodnju ekrana za nove modele Apple telefona, koji bi trebalo da budu predstavljeni u prvoj polovini septembra

Izvor: X / UniverseIce

Proizvodnja iPhone-a 16 počela je još u junu, govore najnoviji izvještaji koji dolaze iz Kine. Od tada, ta proizvodnja se još više uvećala što se više bliži lansiranje nove serije telefona, kako bi dostupnost uređaja bila što veća nakon što zvanično bude predstavljen.

iPhone 16 serija telefona bi, kako se očekuje, zvanično trebalo da bude predstavljena oko 10. septembra, a očekivanja su da će Apple u "prvoj turi" proizvesti 90 miliona uređaja.

Samsung Display i LG Display, podružnice dva južnokorejska tehnološka giganta za proizvodnju ekrana, povećale su svoju proizvodnju, u susret lansiranju, pa se očekuje da će dvije fabrike ove godine proizvesti čak 120 miliona OLED panela, Samsung Display 80, a LG Display 43 miliona komada.

Kako navodi Apple Insider, ti brojevi bi mogli da budu još veći, ukoliko mogući treći dobavljač ekrana – BOE, dobije odgovarajuće dozvole za proizvodnju svojih ekrana za iPhone 16 seriju. Slične probleme prethodno je iskusio i LG Display, zbog čega je Apple povećao količine naručenih ekrana od Samsunga.

Veličina displeja nekih modela iPhone 16 serije veća od njihovih prethodnika sa brojem 15. A kako se serija sastoji od četiri uređaja, tolika količina displeja u proizvodnji ne treba da nas čudi.

A veličine displeja su sledeće: iPhone 16 Pro Max će imati ekran dijagonale 6,9 inča umjesto 6,7 inča kod model 15 Pro Max, a iPhone 16 Pro će imati ekran od 6,3 inča umjesto 6,1 inča kod model 15 Pro.

Apple će kod osnovnog iPhone 16 modela zadržati displej dijagonale 6,1 inč kao i kod prethodnika, što je slučaj i sa iPhone-om 16 Plus koji će imati ekran od 6,7 inča.