nova ai funkcija

ČETUTUJE SA GOOGLE CHROME-OM, on će vam otkriti vašu istoriju

Popularni browser, uz pomoć AI-ja, omogućava korisnicima da se vrate unazad kako bi pronašli sajt koji im je potreban, a nisu ga sačuvali ili ne mogu da se sete kako da dođu od potrebne stranice

Google – nove opcije pretrage
Izvor: Google

Google Chrome dolazi u pomoć svima onima kojima se često dešava da nešto očajnički traže na internetu, jer ne mogu da se ste gdje su to isto poslednji put vidjeli, a pritom ih ni pretraživanje History-ja odvodi na pravu stranicu.

Zato sada Google stiže u pomoć sa svojim novim alatom zasnovanim na AI chatbot-u Gemini koji korisnicima Chrome-a omogućava da malo "propitaju" taj pregledač o tome šta su sve prethodno pretraživali.

Korisnik će tako moći da, zahvaljujući vještačkoj inteligenciji i njenom jezičkom modelu, u pretraživač unese pitanje tipa: "Koje restorane sam pretraživao prošle nedelje?". Chrome će vam tada prikazati određeni broj sajtova bez potrebe da "ručno" prolazite kroz istoriju pretrage.

Drugim riječima, Google Chrome vam sada omogućava da se, uz asistenciju vještačke inteligencije, praktično vratite unazad kako biste pronašli sajt za koji znate da ste ga prethodno posjećivali, ali ga niste sačuvali ili ne možete tačno da se sjetite kako da dođete do stranice koja vam je ponovo potrebna.

Nova funkcije će biti opciona, odnosno moći će da se isključi i ponovo aktivira u podešavanjima. Treba napomenuti i da pretraživanje istorije prethodnih pretraga neće uključivati podatke koji se odnose na korišćenje interneta u Incognito mode-u.

Novi način pretraživanja istorije prethodnih pretraga uz pomoć vještačke inteligencije uskoro će postati dostupan korisnicima Google Chrome-a u Sjedinjenim Američkim Državama, a kasnije i u drugim djelovima svijeta.