avatar

SADA NA INSTAGRAMU MOŽETE DA KREIRATE SVOG SOPSTVENOG DVOJNIKA! Uz malu pomoć AI-ja...

Najvažnije je to da će svi personalizovani avatari ili drugi likovi koje je stvorila vještačka inteligencija na Instagramu će biti posebno označeni

Izvor: SMARTLife

Nova funkciju Instagrama korisnicima omogućava da pomoću vještačke inteligencije (AI) kreiraju svoj sopstveni digitalni avatar, za čije se kreiranje može koristiti AI Studio alat.

Moguće ga je, takođe, kreirati avatar i u samoj aplikaciji, i to nakon započete konverzacije sa AI četbotom, kako biste ga dodatno obučili o sadržaju svog Instagram naloga i naveli teme koje treba pominjati ili izbjegavati.

A kada budu kreirani, digitalni dvojnici će moći da komuniciraju sa pratiocima korisnika, kako u komentarima na objave, tako i ličnim porukama.

Korisnici ovdje mogu da kreiraju automatske odgovore i da sami odrede one sa kojima je njihovom avataru dozvoljeno da komunicira.

Korisnici Instragrama će, takođe, moći da kreiraju i potpuno nove AI likove, koje će potom moći da se dijele putem Open AI prodavnice, saopštila je korporacija Meta.

I ono najvažnije! Svi personalizovani avatari ili drugi likovi koje je stvorila vještačka inteligencija na Instagramu će biti posebno označeni kako ostale korisnike ne bi dovodili u zabunu.