koja ono pesma beše...

TikTok "šazamuje" YouTube Music: Nova opcija uskoro stiže na vaše telefone

Logika TikTok-a ovdje je da mnogi njihovu aplikaciju već koriste kao pretraživač, pa se pretpostavlja da će nova opcija još više doprinijeti poboljšanju ukupnih mogućnosti pretraživanja

Izvor: Unsplash

Popularna video platforma TikTok očigledno želi još ozbiljnije da konkuriše servisu YouTube Music, pa zato uvodi novu opciju pod nazivom Sound Search. A ona korisniku omogućava da pjesmu čijeg se imena ili izvođača ne sjeća može da pronađe jednostavnim pevanjem ili sviranjem njene melodije.

Međutim, za razliku od YouTube Music-a koji će samo otkriti naziv pjesme, TikTok će među rezultatima pretrage, korisnicima nuditi i video klipove u kojima neko od korisnika izvodi traženu pjesmu.

Logika TikTok-a ovdje je da mnogi njihovu aplikaciju već koriste kao pretraživač, pa se pretpostavlja da će nova opcija još više doprinijeti poboljšanju ukupnih mogućnosti pretraživanja. Drugim riječima, TikTok se očigledno nada da će sve više ljudi u budućnosti, kada traže neku pjesmu, umjesto YouTube-a ili Shazam-a početi da koriste novu opciju njihove aplikacije.

History of TikTok
Izvor: Smart Life/ @Life Hack Lion

Još uvijek nije poznato kada će nova opcija postati dostupna svim korisnicima, ali to svi lako moći da provjere i sami.

Kada se nova opcija pojavi u vašoj aplikaciji moći ćete da joj pristupite iz polja za pretragu klikom na ikonicu mikrofona, nakon čega bi trebalo da vam bude ponuđeno da izaberete opciju Sound Search.

Tagovi