Opet?

Bilo gdje, bilo kad i po bilo kojim pravilima: Mask ponovo poziva na borbu, Cukerberg mu odgovorio

Autor Ilija Baošić

Da li ćemo ipak vidjeti MMA borbu milijardera?

Izvor: YouTube / Bloomberg Television, X / kellyfphares

Na internetu se pojavio snimak Ilona Maska u kojem pristaje na borbu protiv Marka Cukerberga, nakon što je upitan o toj mogućnosti. Ideja o MMA borbi između dvojice milijardera je postala popularna prošlog ljeta, nakon međusobnih prozivki na društvenim mrežama.

Do fizičkog obračuna između Maska i Cukerberga nije došlo prošle godine, ali je nova izjava prvog čovjeka kompanije Tesla nesumnjivo probudila nadu mnogih.

U videu objavljenom na društvenoj mreži X, koji možete vidjeti ispod, milijarder je na pitanje o mogućnosti borbe izjavio: "Boriću se sa Cukerbergom bilo gdje, bilo kad i po bilo kojim pravilima".

Ipak, čini se da Cukerberg nije zainteresovan. O pozivu Maska se oglasio na Threads-u i samo kratko napisao: "Da li zaista ponovo radimo ovo?"

Prozivke između milijardera počele su nakon što je Cukerberg pokrenuo svoju novu društvenu mrežu - Threads, o kojoj su do tada kružile samo glasine. Kao odgovor na Maskov izazov, izvršni direktor kompanije Meta ja na svom Instagram profilu odgovorio porukom: "pošalji mi lokaciju".

Mask je u avgustu 2023. na X-u objavio da se nalazi ispred Cukerbergovog doma i da je spreman za borbu. Međutim, Cukerbergov portparol je tada otkrio da je osnivač Facebook-a na putu, ali i da ga ne interesuje da se bori s nekim ko se "slučajno pojavio ispred njegove kuće".