Stiže 2026?

NIJE SE DEŠAVALO: Nijedan iPhone nikada do sada nije bio ovoliko tanak!

Kada za nešto više od godinu dana bude zvanično predstavljena, iPhone 17 serija pametnih telefona bi mogla da ima specifikacije koje su upravo procurele na društvene mreže

iPhone 17 Slim
Izvor: x.com / theapplehub

Nova iPhone 16 serija stiže u septembru, a na društvenim mrežama već se pojavljuju informacije o Apple-ovim pametnim telefonima sedamnaeste generacije, čije je lansiranje više od godinu dana daleko.

Detalje o iPhone 17 seriji otkrio je dojavljivač Ice Universe u objavi na kineskoj društvenoj mreži Weibo.

A prema njegovim tvrdnjama, osnovni iPhone 17 će imati LTPO ekran sa frekvencijom osvježavanja do 120Hz. Pokretaće ga Apple-ov A19 procesor u kombinaciji sa 8GB RAM-a.

Promjenljiva frekvencija osvježavanja ekrana znači da bi ovaj uređaj mogao da dobije i podršku za Always-on Display funkciju, ali bi Apple ipak mogao da je ostavi kao ekskluzivu za Pro modele.

Apple iPhone 17 serija
Izvor: Weibo / Ice Universe

Pro modeli će koristiti A19 Pro procesor uparen sa 12GB RAM-a. Sistem kamera od 48MP će imati tri senzora: široki, telefoto i ultraširoki.

A tu je i četvrti model – iPhone 17 Slim, o kome je ranije već bilo nekih glasina, potpuno drugačiji, redizajnirani ultra tanki model za koga se još pretpostavlja da bi možda mogao da ponese i naziv iPhone 17 Ultra.

A kako se nigdje ne spominje redizajn bilo kog drugog modela, može se pretpostaviti da će Slim (ili Ultra) biti jedini telefon 17 serije oblikovan potpuno novim dizajnerskim jezikom, koji bi možda tek sa iPhone-om 18 mogao da se proširi na sve ostale modele.