ozbiljan rekord

ZA SAMO 3 SATA PRODATI! 100.000 telefona: Novi "ništafon" je prvi ubica budžet smartfona

Autor Miloš B. Jovanović

Nothing CMF Phone 1 je telefon od 200 evra, koji na tržište donosi novitet u vidu visokog stepenom prilagodljivosti izgleda željama kupca

Nothing CMF Phone 1
Izvor: Nothing

Nakon što je, sredinom marta, Nothing za samo jedan dan prodao 100.000 primjeraka svog pametnog telefona Nothing Phone (2a), ta kompanija je sada pevazišla samu sebe.

Nedavno lansirani Nothing CMF Phone 1, novi budžet model sa izmenljivim elementima kućišta dostupan po ceni od 200 evra, za prva tri sata od puštanja u prodaju dobio je 100.000 novih vlasnika.

Proizvođač je ovu vijest podijelio na platformi X, a taj novi poslovni je za sajt GSM Arena prokomentarisao suosnivač Nothing-a Akis Evangeldis, istakvaši da CMF Phone 1 "donosi osveženje u segment jeftinijih telefona, koji je u poslednje vrijeme bio dosadan i zanemaren".

"CMF Phone 1 donosi nešto jedinstveno, zabavno i funkcionalno, dok istovremeno nudi sjajno korisničko iskustvo. Prodaja nam nije sama po sebi cilj, već stvaranje odličnih proizvoda koje korisnici voljeti."

CMF Phone 1 na tržište donosi novitet u vidu visokog stepena prilagodljivosti željama kupca, pa je tako moguće zamijeniti zadnji poklopac, pričvrstiti dodatke poput kanapa za nošenje, držača za postavljnje telefona u položaj za gledanje ili dodatne baterije većeg kapaciteta.

Ali to je samo početak, budući da Notihing nedavno objavio documentaciju na osnovu koje će korinsnici moći sami na 3D štampaču da prave svoje poklopce zadnje strane telefona.

Nothing CMF Phone 1 pokreće osmojezgarni Mediatek Dimensity 7300 procesor, u kombinaciji sa 6 ili 8GB RAM-a i 128 ili 256GB prostora za skladištenje podataka.

Opremljen je HDR10+ AMOLED ekranom dijagonale 6,67 inča sa osvežavanjem od 120Hz i sisteom kamera sa dva senzora, glavnim širokougaonim od 50 i senzrom dubine od 2MP. Širokougaona selfi kamera ima senzor od 16MP.

Uređaj napaja baterija kapaciteta 5.000 mAh, koja dolazi sa podrškom za brzo punjenje snage 33W.