Results about you

Google "rasvjetljava" Dark Web: Korisnici će uskoro moći da saznaju gdje i kada im cure podaci

Funkcija "Dark web report" će biti smještena na stranici "Results about you", koja se nalazi na adresi myactivity.google.com, koja prati aktivnosti korisnika

Izvor: Shutterstock

Kompanija Google je najavila da će njen servis za praćenje aktivnosti na Dark Web-u, poznat i kao "Dark web report", krajem jula postati dostupan korisnicima u 46 zemalja svijeta.

To je funkcija koja skenira algoritme koji su se našli "na pogrešnoj strani digitalnog praćenja" i na taj način određuje da li su lični podaci korisnika (kao što su ime, adresa, brojevi telefona, elektronski nalozi, bankovni i drugi sa ličnim nalozima povezani podaci) nekada negdje procurili.

"Dark web report" je i ranije bio omogućen, ali je bio dostupan samo korisnicima sa Google One članstvom, navodi Engadget.

Ova funkcija će sada biti smeštena na stranici "Results about you", koja se nalazi na stranici putem koje Google nalog prati aktivnosti korisnika – myactivity.google.com.

Servisi kao što su Proton Mail elektronska pošta ili aplikacija za menadžment lozinki LastPass, i do sada su imali funkcije koje prate aktivnosti na Dark web-u u potrazi za mogućim curenjima informacija i lozinkama korisnika, koga bi potom obavještavale ukoliko nešto od toga bude pronađeno.