KONAČNO

YOUTUBE KONAČNO DOBIJA FUNKCIJU KOJU SMO SVI ČEKALI - tajmer za spavanje

Autor Ilija Baošić

Uskoro ćete moći da podesite vrijeme za koje će YouTube zaustaviti reprodukciju videa.

Izvor: MONDO/ Anđela Vukčević

Mnogi od nas se uspavljuju gledanjem YouTube videa na pametnom telefonu. Ako i vi to radite, onda znate da odabir videa u velikoj mjeri zavisi od njegovog trajanja. Ukoliko je video prekratak, potrebno je otvoriti oči kako biste pustili drugi. S druge strane, ukoliko je predug ili ukoliko dozvolimo da se automatski pušta sledeći, rizikujemo buđenje usred noći, ali i pražnjenje baterije. Međutim, konačno stiže funkcija koja će rešiti taj problem.

Otpakivanjem APK fajla najnovije beta verzije aplikacije, Android Authority je otkrio da YouTube razvija tajmer za spavanje.

Unutar beta aplikacije (verzija 19.25.33) nalaze se skrivene i još uvjek neaktivne funkcije koje ukazuju da ćemo uskoro moći da odredimo vreme za koje će YouTube zaustaviti reprodukciju videa.

Štaviše, ukoliko ne budemo uspjeli da utonemo u san dovoljno brzo, nova funkcija će takođe omogućiti da brzo produžimo tajmer, ali i da ga u potpunosti isključimo i neometano nastavimo gledanje.

Tajmer za spavanje je već prisutan u YouTube Music aplikaciji, a prema onome što možemo da vidimo, deluje da će u regularnoj YouTube aplikaciji funkcionisati i izgledati isto ili veoma slično.