stop cim!

INSTAGRAM vam sada omogućava da "ućutkate smarače"

Komentari pratilaca koji vam na Instagramu stalno dosađuju ili vas smaraju čestim bespotrebnim porukama, ubuduće će, ukoliko vi to želite, moći da postanu nevidljivi za sve ostale pratioce

Izvor: Pixabay

Instagram uvodi novi način na koji možete da ograničite interakciju sa svima onima koji se ne nalaze na vašoj listi bliskih prijatelja. To znači da ćete moći da vidite samo komentare, direktne poruke, odgovore na vaše priče i pominjanja ("mentions") on onih pratilaca koje ste dodali na listu bliskih prijatelja.

Drugi pratioci će i dalje moći da reaguju na vaše objave, ali njihovi komentari i poruke neće biti vidljivi ni vama, ni drugim pratiocima. Ova funkcija je prvenstveno namijenjena tinejdžerima, ali mogu da je koriste svi i da tako ograniče interakciju sa pratiocima koji im dosađuju.

Kada aktivirate novu opciju, Instagram će vas podsjetiti da je isključite u određenom vremenskom periodu. Takođe, možete da odabrerete i da ograničite interakcije samo na nedavne pratioce i/ili na one naloge koji vas ne prate.

Pored toga, možete da ograničite određene naloge, a da ih pritom ne blokirate. Tada njihovi vlasnici neće moći da vide kada ste na mreži ili kada čitate njihove poruke. Štaviše, njihove poruke vam se neće pojavljivati u vašem inboksu sa direktnim porukama, već će biti smještene u Message requests (Zahtjevi za poruke) odjeljak.

Njihovi novi komentari na vaše objave biće vidljivi samo vama i njima, a kada pokušaju da vas označe ili spomenu dobiće poruku da vi ne dozvoljavate svima da to rade.