zaobilazno rešenje

MNOGIMA JE NOVI YouTube interfejs užasan: Evo kako da ga vratite na staro

Autor Miloš B. Jovanović

Korisnik Reddit-a Chaski1212 je napisao blok programskog koda koji poništava sve nove promjene interfejsa i vraća YouTube na stari izgled

Izvor: MONDO/ Anđela Vukčević

YouTube je dobio novi korisnički interfejs, koji je izazvao prilično oprečne komentare među korisnicima. Nije mali broj onih kojima se novo rešenje sviđa, ali ni onih koji o njemu misle potpuno suprotno.

Šta god da ko mislio o tome, Google izgleda nema namjeru da bilo šta tu ponovo menja. Međutim, kao što to uvjek i biva u ovakvim situacijama, obavezno sa nađe neko ko smisli nekakvo zaobilazno rešenje.

Korisnik Reddit-a Chaski1212, očigledno programer, napisao je blok programskog koda koji poništava sve nove promjene interfejsa i vraća YouTube na stari izgled, piše LifeHacker.

Ukoliko ste među onima kojima se novi izgled YouTube-a uopšte ne sviđa i želite da ga vratite na staro, potrebno primijenite sledeće korake:

  • instalirajte uBlock Origin filter ekstenziju (ad blocker) u internet pregledač koji koristite (dostupan je za Chrome, Edge, Firefox, Brave i Operu),
  • Kada je uBlock Origin instaliran, otvorite ga i kliknite sličicu tri zupčanika za otvaranje kontrolne table.
  • Kliknite na My Filters, pa zatim u prozoru zalijepite kod koji je napisao Chaski1212:

Pitanje je, naravno, koliko dugo će YouTube tolerisati ovo zaobilažnje "nove realnosti".: