Vijesti

SPREMITE SE! WEB SEARCH VIŠE NEĆE BITI ONO ŠTO JE DO SADA BIO!

Autor Milica Nikčević

Growth direktor u WMG grupi i profesor na Fakultetu za medije i komunikacije dao je zanimljiv pogled na ono sto nas čeka u narednom periodu.

Izvor: MONDO

Nazire se epska disrupcija interneta kakvog poznajemo poslednjih 20 godina. Sve će biti drugačije, korisnici će moći da ostavljaju svoje javno vidljive bilješke uz konkretne upite pretrage, a u koje će Google vjerovatno ubaciti oglase i bidovanje za ključne riječi. 

Prema predviđanjma Petkovića,  korisnici će moći da podijele svoja znanja i iskustva za one koji traže informacije i smanjiće se potreba da bilo ko klikne na eksterne linkove što je i glavni cilj. 

Dodatna demotivacija za korisnike  biće i to što će Google #GenerativeAI nuditi kompletan odgovor na upit na samom vrhu stranice sa rezultatima pretrage.

Izvor: screenshot

Oni će moći da “zaprate” svoje upite, pa će ih #Google kroz push mehanizme (web notifikacije, imejlovi...) obavještavati o promjenama na tu temu, bez da moraju ponovo da pokreću pretragu.

Ove promjene će uticati na kompletno internet tržište, korisnike, onlajn medijie, kreatore sadržaja, oglašivače i agencije.