Vijesti

Savršene fotografije čak i noću? Može!

Autor Jovana Raičević

Svi znamo onaj osjećaj kada uživamo u savršenoj ljetnjoj večeri pored mora, jezera ili neke planine? Fenomenalne boje i prigušena svjetla stvaraju intimnu atmosferu, koja predstavlja odmor za dušu i tijelo..

Izvor: Represent/Promo

Ali kako zapamtiti ovaj trenutak zauvijek kada fotografije u mraku jednostavno nikada ne mogu da ispadnu dobre?

Ili ipak mogu! Došao je trenutak da konačno puni doživljaj prenesete i preko pametnog telefona uz novu Nightography funkciju Samsung Galaxy S22 serije.

Noćni režim na dlanu

Ovi telefonu su dizajnirani da pruže najnaprednije iskustvo sa kamerom do sada, kako bikorisnici mogli da se povezuju i dijele sadržaj gdje god da se nalaze. Funkcija Nightography ima veći senzor, što znači da je izuzetno napredna verzija onoga što rade noćni režimi običnih kamera na pametnim telefonima.

S22, S22+ i S22 Ultra, takođe koriste tehnologiju Adaptive Pixel za poboljšanje slika visokog megapiksela tetra-povezavanjem, kombinujući četiri piksela u jedan, za oštrije slike u situacijama slabog osvjetljenja. Napredni senzor povećava piksele kako bi uhvatio svjetlost, dok Super Clear Glass smanjuje odsjaj sočiva - čineći noćne fotografije i video zapise jasnim kao dan!

Izvor: Represent/Promo

Portrait mode noću? Nemog...

Moguće je! Uz pomoć Samsung tehnologije bazirane na vještačkoj inteligenciji koja vaše fotografije podiže na viši nivo. Napravite vrhunske portrete pri slabom osvjetljenju, kao i autoportrete zahvaljujući revolucionarnoj zadnjoj kameri, te kameri za selfije. Svaka hvata više svjetla za nevjerovatne boje i detalje - tako da možete poboljšati portretni način rada uz novu funkciju AI Stereo Depth Map kako bi vaše fotografije izgledale bolje nego ikada s vidljivo jasnijim detaljima, zahvaljujući sofisticiranom algoritmu za vještačku inteligenciju. Ova funkcija je omogućena i na prednjoj kameri, tako da ste pokriveni i Instagram noćnim
selfijima.

Blic nikada nije dobra ideja!

Maksimalno uhvatite ambijentalno urbano svjetlo, ali bez loše osvjetljenih fotografija uz pomoć blica. Fotografisanje sa blicom (osim u studiju) nikada ne ispadne onako kako planirate. Na sreću sa S22 serijom nećete imati ovaj problem. Pored same kamere, Samsung Galaxy S22, S22+ i S22 Ultra koriste i Night Solution, koje se automatski uključuje kada telefon otkrije da snimate u uslovima slabog osvjetljenja. Kada pritisnete dugme, snimite više fotografija istovremeno, a zatim kombinujte najbolje u finalnu sliku koju ćete kasnije pronaći u galeriji.

Izvor: Represent/Promo

Tagovi