Pun potencijal

Samsung Expert RAW aplikacija dobija nadogradnju - kasni za neke uređaje

Autor Kristina Mitrović Izvor mondo.rs

Nova Expert RAW nadogradnja stiže sa dvije nove funkcije, pojedini uređaji će još morati da sačekaju na podršku.

Izvor: SMARTLife / Xiaomi

Samsung je krajem prošle godine svim ljubiteljima fotografije koji koriste neki od njihovih uređaja visoke klase, doneo aplikaciju Expert RAW, koja nudi još više mogućnosti fotografisanja i još bolje fotografije. Kompanija je već nadograđivala ovu aplikaciju, donoseći joj još bolje karakteristike, a uskoro stiže još jedna nadogradnja.

Expert RAW aplikacija je posebno korisna onim korisnicima koji mnogo pažnje pridaju fotografskim mogućnostima telefona. Aplikacija je prvobitno predstavljena za Samsung Galaxy S21 Ultra, da bi podom stigla i na još neke Samsung uređaje visoke klase. Samsung je poslednji put ovu aplikaciju nadogradio početkom proleća ove godine, kada je poboljšana sposobnost fotografisanja pri slabom osvetljenju. Novo ažuriranje donosi dve nove funkcije.

Možda ce vas zanimati

Prva je Custom Preset funkcija, koja će korisnicima omogućiti pripremu prilagođenih podešavanja kamere, što znači da će, kada korisnici jednom prilagode podešavanja, ona kasnije biti dostupna kad ponovo otvore aplikaciju, eliminišući potrebu za ponovnim podešavanjem.

Druga funkcija je opcija Save Format. Ova funkcija će korisnicima omogućiti snimanje fotografija u RAW ili JPEG formatu. Trenutno, aplikacija snima fotografije u oba formata, što može biti veoma nezgodno.

Nažalost, Samsung je takođe naveo da će vlasnici Samsung Galaxy S20 Ultra, Samsung Galaxy Note 20 Ultra i Samsung Galaxy Z Fold uređaja morati da se strpe još malo. Ovi pametni telefoni su trebali da dobiju podršku za ovu aplikaciju u prvoj polovini ove godine, ali Samsung očigledno kasni, te sada navodi da će aplikacija na ove uređaje stići do septembra.

Samsung je otkrio da će aplikacija podržavati samo glavnu i ultraširokougaonu kameru. Telephoto kamera je izostavljena, jer ne podržava RAW Bayer format.

Tagovi