Ovo se čekalo!

Xiaomi Mi Band 7 Pro: Novi kralj fitnes narukvica

Autor Kristina Mitrović Izvor mondo.rs

Xiaomi je predstavio svoj prvi Pro model Xiaomi Mi Band serije.

Izvor: Xiaomi

Kompanija Xiaomi je predstavila Xiaomi Mi Band 7 Pro, flagship varijantu svoje popularne serije fitnes narukvica. Takođe su predstavljeni i Xiaomi 12S i 12S Pro pametni telefoni, kao i ono najbolje što kompanija može da ponudi svojim kupcima - Xiaomi 12S Ultra.

Xiaomi se potrudio da Pro model zaista zasluži svoje ime, te se komponente nalaze unutar metalnog kućišta, a dizajnom svakako podsjeća na Apple Watch. Naravno, više je zaobljeni pravougaonik, nego zaobljeni kvadrat, ali izgled je svakako upečatljiv.

Da dizajn ne bude jedina novina, Xiaomi je koristio AMOLED ekran veličine 1,64 inča i rezolucije 280 x 456 (326 ppi), koji može da prikaže 180 različitih naličja sata, a takođe podržava i Always-on režim.

Xiaomi Mi Band 7 Pro napaja baterija od 235 mAh, za koju se očekuje da će trajati 12 dana u normalnim uslovima korišćenja, a upola manje ako se korisnici baš potrude da je isprazne.

Iako možda više liči na pametni sat, ovo je još uvijek fitnes narukvica. Prvi put imamo priliku da vidimo GPS praćenje na uređaju Mi Band serije, što će svakako biti vrlo korisna funkcija onima koji vole da trče, kao i onima koji se bave biciklizmom. Tu je i mogućnost praćenja čak 117 različitih vrsta vježbi, a među njima će se pronaći i plivači, jer je uređaj vodootporan do 5 ATM. Naravno, tu su i senzor koji prati otkucaje srca, kao i SpO2 senzor.

Uprkos svom Pro imenu, Mi Band 7 Pro nije mnogo skuplji od Xiaomi Mi Band 7, koji je najavljen još u maju. Dostupan je u Kini po cijeni od 400 juana, što je nešto manje od 60 eura.

Još uvijek nema informacija kada ćemo moći da ga vidimo na našem tržištu, ali ako je suditi po Xiaomi Mi Band 7, ne bi trebalo da ga predugo čekamo.

Kako vam se sviđa novi Xiaomi Mi Band 7 Pro?

Tagovi