Neverovatno

iPhone proveo 10 mjeseci u vodi - i dalje radi

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Migel Pačeko je iz rijeke izvadio iPhone, koji je tu proveo 10 mjeseci, i vratio ga vlasniku.

Izvor: YouTube / Nikias Molina / Screenshot

Da li vam se ikada desilo da vam telefon upadne u vodu? Ako nije vama, sigurno poznajete nekoga kome jeste. To su obično tužne priče i nemaju često srećan kraj. Međutim, jedan Britanac je našao svoj izgubljeni iPhone, 10 mjeseci nakon što ga je ispustio u rijeku.

Oven Dejvis je ispustio svoj iPhone dok je vozio kanu rekom Vaj u blizini Glosteršira, prošlog avgusta, a na njega je naišao Migel Pačeko, punih 10 mjeseci kasnije.

Pacheco je osušio uređaj kod kuće i objavio fotografije na javnoj Facebook grupi, kako bi locirao vlasnika izgubljenog telefona. Želio je da ga vrati vlasniku, jer je na uređaju možda bilo "sentimentalnih“ stvari. Pačeko je osušio iPhone vazdušnim kompresorom, prije nego što ga je preko noći stavio u orman za provjetravanje.

"Znam da ako izgubim telefon, imam mnogo slika svoje djece, znam da bi ih želio nazad“, rekao je Pačeko.

Na njegovo veliko iznenađenje, nakon sušenja preko noći, stavio je telefon na punjač i počeo je da se puni. Na njemu je izgubljeni iPhone prikazao fotografiju muškarca i žene na zaključanom ekranu. Datum je bio 13. avgust - dan kada je uređaj potopljen u reku.

U okviru javne Facebook grupe Cinderford Noticeboard, Pačekova objava je podijeljena preko 4.000 puta. Vlasnik telefona je nije vidio, jer nije bio na društvenim mrežama šest mjeseci, ali prijatelji su, na sreću, prepoznali par na zaključanom ekranu kao Ovena Dejvisa i njegovu vjerenicu, stanovnike Edinburga.

Tagovi