BUDITE PRO

MORATE ZNATI OVU SKRIVENU FUNKCIJU NA VAŠEM TELEFONU: Krećite se kroz tekst kao pravi profesionalac (VIDEO)

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Nebitno da li ste Android ili iPhone korisnik, korišćenje ove skrivene funkcije će vam olakšati život

Izvor: Pexels

Android i iPhone uređaji posjeduju pregršt skrivenih funkcija koje korisnici, ako ih neko ne obavijesti o njima, mogu samo slučajno da otkriju.

Kada želite da izmijenite poruku koju ste napisali, vjerovatno radite pravu malu gimnastiku prstima kako bi prevukli kursor na željeno mjesto. Možda niste tako vješti u navigaciji, te nepotrebno brišete rieči kako biste izmijenili tekst. Da li ste znali da postoji precizniji i lakši način?

Vaše tastature, nebitno da li koristite iPhone ili Android, imaju vrlo zanimljivu funkciju koja će vam olakšati posao.

iPhone

Sve što treba da uradite je da u toku pisanja zadržite dugme "razmak (space)", a vaša tastatura će se pretvoriti u svojevrsan touchpad. Ne podižite prst, već ga prevlačite kako bi kursor doveli u poziciju koja vam je potrebna. Pogledajte video.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Android

Android uređaji mogu preciznije postaviti kursor prostim dodirom na riječ, zato ova funkcija ne ide toliko daleko kao na iOS telefonima, ali ćete držanjem dugmeta "razmak (space)" na vašoj tastaturi dobiti mogućnost da kursor pomjerate lijevo ili desno.

Da biste bili sigurni da će vam ova funkcija raditi, potrebno je da koristite Google Gboard tastaturu, kao i da provjerite u podešavanjima iste (Glide typing sekcija), da li vam je "Enable gesture cursor control" čekiran. Pogledajte video.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Da li vi znate za neke skrivene funkcije?

Tagovi