Kao na filmu

VOZAČ FORMULE 1 JURIO LOPOVE NA SKUTERU: Pratio lokaciju svojih AirPods slušalica, policija ga molila da stane

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Sebastijan Fetel je pokušao da sam pronađe lopove koji su mu ukrali ranac

Izvor: Youtube / FORMULA 1 / Screenshot

Nakon što je opljačkan u ponedeljak, vozač Formule 1 Sebastijan Fetel pokušao je da vrati svoje stvari, jureći za lopovima koristeći Find My aplikaciju za praćenje njegovih AirPods slušalica.

Vozeći se sa porodicom u ponedeljak ujutru posle Velike nagrade Španije, Fetel je zaustavio svoj Aston Martin ispred hotela u Barseloni i izašao iz automobila. Lopovi su iskoristili priliku da zgrabe njegov ranac iz automobila i pobjegli.

Četvorostruki šampion Formule 1 nije odmah kontaktirao policiju, već je pokušao da se sam izbori sa krađom. Fetel je uzeo električni skuter i otvorio aplikaciju Find My, ne bi li pronašao lokaciju svoji Airpods slušalica koje su se nalazile u rancu.

Policija se kasnije pridružila Fetelu dok je pratio lopove kroz grad, moleći ga da podnese žalbu u stanici, umjesto da nastavi sa poterom.

Na kraju, vozača je aplikacija odvela do prodavnice tekstila, gdje je pronašao svoje slušalice ostavljene u vazi cvijeća u izlogu radnje. Očigledno, lopovi su shvatili na koji način ih je vozač Formule 1 pratio.

Policija još uvijek nije pronašla lopove, ali se nada da će ih identifikovati na osnovu bezbjednosnih snimaka iz hotela.

Ranac je sadržao niz ličnih stvari – osim slušalica, u njemu je bila Sebastijanova vozačka dozvola, pasoš i nekoliko kreditnih kartica.

Pljačka vozača Formule 1 može biti unosna za lopove, dijelom zbog visoke vrijednosti njihove imovine. U julu 2021. godine su vozaču F1 Landu Norisu ukrali sat od 50.000 dolara nakon Velike nagrade Velike Britanije, dok je u aprilu ove godine Čarls Leklerk ostao bez sata od 320.000 dolara u Italiji.

Sebastijan Fetel na skuteru
Izvor: Figuring the Formula