Nova sezona…

EA UGASIO FIFA IGRU: Od sledeće godine igraćemo novu simulaciju fudbala, stiže i Svetsko prvenstvo

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Glasine su bile tačne - FIFA odlazi u istoriju!

Izvor: EA Sports

O gašenju FIFA igre u izdanju EA Sports i neslaganju dva gorostasa se moglo čitati na internetu već bezmalo godinu dana, a sad je sve zvanično - EA gasi FIFA igru, a FIFA se povlači iz projekata sa ovom američkom kompanijom.

Vest dolazi tik posle najave EA Sports ekipe da će u FIFA 22 igri omogućiti crossplay nakon godina i godina čekanja da igramo fudbal međusobno povezani na više platformi.

Ipak, sudeći prema EA Sports objavi, iako se FIFA povlači iz projekta teškog više (desetina) milijardi dolara i jedne od najpopularnijih sportskih igara ikad, velikih promena verovatno neće biti.

Ipak, američki izdavač igara objavio je novo ime fudbalske simulacije, koje će od sezone 2023. igra nositi - EA Sports FC.

U vezi sa tim su na EA Sports blogu napisali: "Sve što volite u našim igrama biće deo EA Sports FC - ista sjajna iskustva, režimi, lige, turniri, klubovi i sportisti će biti tamo". Prema istoj objavi Ultimate Team, Career Mode, Pro Clubs i Volta Football će isto biti deo nove igre, kao i "jedinstven portfolio licenciranja sa više od 19.000+ igrača, 700+ timova, 100+ stadiona i 30 liga u koje smo ulagali decenijama. To uključuje ekskluzivna partnerstva sa Premijer ligom, LaLigom, Bundesligom, Serijom A, MLS - i još mnogo toga“.

EA Sports FC će biti najavljena na leto 2023. godine zajedno sa World Cup dodatkom, kao i novim sadržajima, poboljšanjima i drugim stvarima, koje će, kako EA kompanija smatra, novu igru učiniti kvalitetnim naslednikom i još boljom novom simulacijom fudbala.

S druge strane, FIFA je u odvojenom saopštenju iznela detalje za nove stvari. "Nekoliko igara koje nisu simulacije fudbala uveliko su u razvoju i biće najavljene tokom trećeg tromesečja 2022. godine. Takođe, doživljaj fudbala biće upotpunjen sadržajima vezanim za World Cup 2022, koji se tokom novembra i kasnije odigrava u Kataru".

Prema daljim planovima FIFA-e, originalna i nova FIFA simulacija fudbala biće predstavljena 2024. godine i biće najbolja igra u tom segmentu, a organizacija već pravi partnerstva sa medijskim partnerima, izdavačima i drugim kompanijama i pojedincima ili grupama važnim za ovakav jedan projekat.

Šta vi kažete na sve ovo?

FIFA 22
Izvor: YouTube / PlayStation

Tagovi