Peek Performance

"UBICA ANDROIDA", ZNAMO SVE IPHONE SE DETALJE: Brži je od najskupljih telefona, ali cijna nije kao što se šuškalo

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

iPhone SE treće generacije možda nije baš toliko jeftin, ali je svakako izuzetna ponuda za to koliko ćete ga platiti!

Izvor: SmartLife / Apple

Čekali smo novi iPhone SE godinama i - evo ga!

Zove se iPhone SE, logično, ali i neočekivano u odnosu na sve glasine koje su tvrdile sve i svašta, ali je cijena i dalje izuzetno izazovna - nijedan Android za 429 dolara, odnosno eura vjerovatno ne može ono što iPhone SE sa Apple A15 Bionic čipom može.

Apple u svom maniru tvrdi da je iPhone SE zahvaljujući novom hardveru i iOS 15.4 softveru brži i bolji od bilo kojeg, pa i najskupljeg telefona “tamo napolju“ (da se misli na Android je jasno, zar ne)?

Tako iPhone SE ima poznati šestojezgarni CPU koji je 1,8 puta brži nego kod modela iPhone 8, ali i brži od svih konkurentskih modela.

Možda ce vas zanimati

Pored toga tu je i četvorojezgarni GPU koji donosi 2,2 veće brzine nego iPhone 8 i omogućava multiplejer igranje kao na moćnim gejming mašinama.

Ističe se da iPhone SE nije samo funkcionalniji, već ljepši, dizajniran da traje - ovo podrazumijeva i iP67 zaštitu od prskanja i prašine.

Ima poznati kružni taster na kojem je Touch ID, duži vijek baterije i 5G podršku. Tu je 12 MP kamera, a ISP u A15 poboljšava kvalitete videa, pored toga tu je Deep Fusion koji donosi bolju teksturu i jasnije detalje na slikama. Ima ekran od 4,7 inča sa jakom staklenom zaštitom na prednjoj i zadnjoj strani – ista zaštita je i na modelima iPhone 13 i iPhone 13 Pro i Apple tvrdi da je to najjače ikad ugrađeno staklo na bilo kom telefonu.

Apple je kod novog iPhone SE modela uklonio gotovo svu plastiku iz pratećeg pakovanja i koristi reciklirane materijale ne samo za prodajni paket, nego i u unutrašnjosti telefona, uključujući djelove izrađene od rijetkih materijala.

Cijena kreće od 429 dolara, za razliku od iPhone SE 2020 koji košta 399. Naručivanje će biti moguće od 11. marta, a s isporukama se počinje već 18. marta.

U najvećem dijelu Evrope cijena će biti od 429 eura, a kao i svi iPhone telefoni ni ovaj neće imati punjač, samo USB kabl i prateće kratke brošure u pakovanju.

Tagovi