Odbrana

VOJSKA TRAŽI DRONOVE OD GRAĐANA U UKRAJINI: Žele da ih koriste za praćenje neprijatelja

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Poziv je objavljen na platformi Facebook, a najpre je namenjen onima koji ne znaju baš dobro da upravljaju svojim dronovima, jer iskusni vojnici mogu bolje da ih iskoriste tokom invazije.

Dron
Izvor: Smart Life/ Pexels/ Pok Rie

Ukrajinsko Ministarstvo odbrane je 25. februara pozvalo sve građane Kijeva koji imaju dronove da ih predaju, a kako bi poslužili za nadgledanje grada.

Poziv je objavljen na platformi Facebook, a najpre je namenjen onima koji ne znaju baš dobro da upravljaju svojim letelicama, jer iskusni vojnici mogu bolje da ih iskoriste tokom invazije.

"Da li imate dronove?", piše u Facebook postu, "Predajte ih iskusnim pilotima koji će ih bolje iskoristiti!"

U nastavku posta se pozivaju i oni koji su vešti u upravljanju dronovima, te se od njih traži da se pridruže vojnoj jedinici koja je zadužena za te operacije.

Pogledajte galeriju:

Cene sukoba su već visoke, budući da ima žrtava na obe strane. Dronovi bi vojsci u opsednutom Kijevu mogli da pomognu da prate kretanja neprijatelja, te da otkriju pozicije na kojima se nalaze. "Kijev je naš dom, odbrana je naš glavni zadatak – potrebni ste nam vi i vaši dronovi", piše dalje u postu Ministarstva odbrane, uz haštag #STOPRUSSIA.

Sukobi u glavnom gradu Ukrajine i dalje traju, mada je prema izjavama ukrajinskog predsednika napredovanje ruskih vojnika trenutno zaustavljeno.