Zvijezde i tračevi

PRIJE 17 GODINA RUSLANA JE NA EUROSONGU NAPRAVILA SPEKTAKL: Sada ona ima 47 godina i evo kako izgleda! (FOTO)

Autor Jovana Raičević Izvor Kurir.rs

Bilo je to prije 17 godina: Eurosong, 2004. godina, kada je Ruslana iz Ukrajine pobijedila sa pjesmom "Divlji ples", piše Kurir.

Izvor: YouTube/screenshot/Eurovision Song Contest/Instagram/ruslana.lyzhychko

Ona je ostala upamćena po svom nastupu i godinama kasnije, dok je drugima osnovna asocijacija na ovo veliko muzičko takmičenje.

Srbija, definitivno nikad neće zaboraviti da je upravo Ruslana "krivac" za to što je tadašnji predstavnik Srbije i Crne Gore, Željko Joksimović sa pjesmom "Lane moje" ostao "kratkih rukava", te je osvojio tek drugo mjesto, ističe Kurir.

"Wild Dances" je imala sve elemente potrebne za pobjedu: pjevljivu pjesmu, atraktivnu koreografiju, glas, ali i stas glavne pjevačice.

Video snimak ove pjesme na Jutjubu ima preko 30 miliona pregleda.

Ruslana danas ima 47 godina, ali za nju kao da je vrijeme stalo - nije se promijenila baš nimalo. Ostala je u top - formi, a još uvijek uživa veliku popularnost, naglašava Kurir.

Ruslana danas učestvuje u predstavljanju svoje zemlje strancima:

"Često me pitaju da li sam se ikada osjećala kao kulturna ambasadorka Ukrajine. Možda to možemo drugačije reći, ali jedino što sam zaista željela jest da Evropa osjeti pozitivne emocije koje dolaze iz Ukrajine. Naši bubnjevi, ritam, kostimi, to je nešto što se ne može zaboraviti, pa mi se čini da smo uspjeli", napisala je između ostalog na svom Instagram profilu.

Nakon pobjede na Eurosongu neko se vrijeme bavila i političkim aktivizmom, a prije nekoliko godina obožavatelji su ju mogli vidjeti na istom takmičenju u Lisabonu gdje se pojavila kao podrška ukrajinskom kandidatu i njihovoj zemlji, što je kod mnogih obožavatelja i vernih pratilaca Evrosonga probudilo veliku nostalgiju, piše Kurir.

Aktivno je podržavala demokratske procese u Ukrajini tokom 2004. i 2005. godine i Narandžastu revoluciju, čak je postala i njen svojevrsni zaštitni simbol, a svoju je muziku je koristila i u svrhu borbe protiv trgovine ljudima. Od 2006. do 2007. bila je i zastupnica u ukrajinskom parlamentu.

Ruslana je od 1995. godine u srećnom braku s ukrajinskim producentom i tekstopiscem Oleksandrom Ksenofontovim, koji je zapravo autor teksta za njen nezaboravni i pobjednički hit “Wild Dances”. Zajedno vode kompaniju LuxenBourg Studio, koja se bavi snimanjem radijske i filmske muzike.

Muzikom se počela baviti od malih nogu. Još je kao 4-godišnja djevojčica počela je pohađati muzičku školu, a u mladim danima pjevala je u bendovima. Diplomirala je na Muzičkoj akademiji smjer pijanistkinja i dirigentkinja.

Tagovi