TUGA

TOKAN JE KAŠLJAO DUGO, KASNO SE JAVIO LJEKARU: Darko Filipović kroz suze progovorio o preminulom kolegi

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Stanje mu se brzo pogoršalo.

Izvor: ATA Images/Antonio Ahel, Instagram/tokandrums

Bojan Zlatanović, bubnjar "Amadeus benda" poznatiji kao Tokan, preminuo je u 45. godini od posledica korona virusa, a njegov najbliži saradnik Aleksandar Stanimirović, poznatiji kao Aca Amadeus rekao je da je Bojan bio 8-9 dana na respiratoru, dok je prIJe toga bio na  neinvazivnoj terapiji kiseonikom i dodao da su ljekari dali sve od sebe da ga spasu.

Pjevač Darko Filipović, koji se sa Tokanom družio više od 30 godina, ne može da dođe sebi zbog gubitka prijatelja, sugrađanina, komšije, kolege...

"Bijesan sam i ljut, a ne znam koga da krivim - rekao nam je Darko kroz suze i dodao: Tokan je kašljao dugo, ali nije želeo da ide kod lekara. Sam je, na svoju ruku, pio ljekove kod kuće. Rekao sam mu da ode na pregled, da se ne šali, ali on to nije shvatao ozbiljno, kao što je sve u životu shvatao olako i kroz šalu. Bio je najbolji i najduhovitiji čovjek koga sam poznavao. Volio je sve ljude i njega su svi voljeli", kroz suze je rekao Darko.

"Kada je konačno odlučio da se javi ljekaru, nije bilo mjesta u beogradskim bolnicama, pa su ga smjestili u Požarevac. Tamo je proveo neko vrijeme, ali nakon što se situacija pogoršala, prebacili su ga u Beograd, u bolnicu 'Dr Dragiša Mišović'. Odmah su ga priključili na kiseonik, ali se stanje veoma brzo pogoršavalo. Temperatura je rasla, sve je teže disao", ispričao je Darko Filipović.

Izvor: YouTube/ RTV Pink Official