Zvijezde i tračevi

ESTRADA NA KOLJENIMA: Ne mogu da pjevaju u Crnoj Gori zbog zabrane ulaska

Autor mondo.me Izvor Kurir

Nekada je Crnogorsko primorje bilo glavno stjecište estradnjacima, koji su po cijelo ljeto tamo imali nastupe u brojnim diskotekama i klubovima, piše Kurir

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Tokom sezone najviše su bili traženi pjevači poput Cece Ražnatović, nove i stare zvezde "Granda", Saša i Dejan Matić, Boban Rajović, Aca Lukas, Dara Bubamara i mnogi drugi. Posle više od dvije decenije biće ovo prva sezona koja će proći bez muzičara iz Srbije, kojima je, kao i ostalim državljanima Srbije, zabranjen ulazak u Crnu Goru.

Prema riječima sagovornika Kurira, inače poznatog estradnog menadžera, većina pjevača je već u problemu zbog nedostatka novca i gubitak ljetnje sezone samo će im otežati stvari.

"Malo je onih koji mogu da kažu da su bezbrižni i da imaju ušteđevinu, a čak ni oni neće moći još dugo da izdrže ovu situaciju. Estrada je na koljenima! Najviše gube oni koji su najviše zarađivali, poput Cece, Lukasa i Matića, a oni koji su uzimali male honorare već su počeli da nastupaju po klubovima u unutrašnjosti Srbije. Ako propadne ljetnja sezona na primorju, a sve izgleda da hoće, šteta će biti nemjerljiva", kaže naš sagovornik Kurira, insistirajući da mu ne pominjemo ime, i dodaje:

"Na primjer, Ceca je za jedan nastup u primorskim klubovima uzimala do 25.000 eura, a obično je imala po sedam ili deset tezgi tokom ljeta. Znači, ona će ove godine izgubiti 200.000 eura. Lukas sigurno gubi 150.000 eura jer je on bio jedan od najangažovanijih u Crnoj Gori, a tu je negdje i Saša Matić. Koliko znam, i Dara Bubamara je često odlazila da pjeva na primorje, ali njene cijene su niže, ona je možda zarađivala do 50.000 po sezoni", smatra on.