Zvijezde i tračevi

"Gde lako matori...": Sjećate li se Pikca iz "Vratiće se rode"?

Autor Vesna Kerkez

Serija "Vratiće se rode" oduševila je sve gledaoce, a lik Pikca mnogima je ostao u sjećanju.

Izvor: YouTube/screenshoot

Glumca Bojana Dimitrijevića svi su upamtili i zavoljeli u ulozi čuvenog Pikca u kultnoj seriji "Vratiće se rode", a replike iz pomenute serije i danas se citiraju i kruže društvenim mrežama, iako je prošlo punih 15 godina od prvog prikazivanja.

"Volim je, brate, baš je limvo", "Baš sam planirao malo da smanjujem, postepeno", "'De lako, matori"... samo su neke od njih.

Pored Nikole Đurička, Mire Banjac, Žike Todorovića... srca publike je u seriji osvojio i lik Pikca kog je maestralno odigrao glumac Bojan Dimitrijević. Iako se radi o maloj, ali opet bitnoj ulozi, ovaj lik izrastao je u jednog od najupečatljivijih i najnezaboravnijih. Dimitrijević je naišao na same pohvale zbog ove uloge, ali se po završetku emitovanja trudio da se drži podalje od javnosti.

Koliko tužne scene iz filmova mogu da nam nekada izgledaju kao prave, upravo se to dogodilo i sa Bojanovom scenom u seriji kada je preminuo, što je potreslo mnoge.

Pogledajte Pikca sada:

Izvor: Instagram/jelenastupljanin/screenshot

Nakon serije "Vratiće se rode", gledali smo ga u filmovima "Žena sa slomljenim nosem", "Montevideo, Bog te video", kao i u seriji "Jagodići" i "Pet". Od prošle godine član je Jugoslovenskog dramskog pozorišta, gdje igra u nekoliko predstava, uključujući i "Slučajna smrt jednog anarhiste", gdje ponovo glumi sa Nikolom Đuričkom.

Jedna od njegovih skorašnjih uloga bila je u filmu ''Južni vetar'' gdje je glumio radnika u fabrici rame uz rame sa Milošem Bikovićem.

Oženio koleginicu

Malo ko zna da Bojan ljubi poznatu glumicu, Jelenu Stupljanin koja mu je sudbonosno "da" izgovorila u tajnosti 2019. godine. Bojan je od Jelene stariji pet godina, a o privatnom životu ne vole previše da govore. Nekoliko godina vode borbu za potomstvo o čemu je ona jednom prilikom javno govorila, a kako je istakla sve to podnosi jako teško.

"U jednom trenutku shvatila sam da je moja potreba da sa suprugom Bojanom budem u dobroj vezi, zdravom odnosu u našoj porodici, jača od toga što se na težak način borim sa time da ne mogu da zatrudnim", rekla je Jelena u podkastu "ODAbrana priča".

Kako je navela, stresna borba za potomstvo na neki način utiče na njihovu zajednicu: "Ne mogu reći da ugrožava naš odnos, ali istina je da utiče na jedan dio. Razgovarali smo dosta o tome. Shvatila sam da je meni bitnije da imam kvalitetan odnos sa mojim mužem, od svega ostalog. To mi je dovoljno".