Zvijezde i tračevi

NASTAVLJA SE SUĐENJE BRAĆI PANIĆ ZA PROSTITUCIJU: Nudili "milki" i "tantričke" masaže, cijena išla do 10.000 dinara!

Autor Teodora Orlandić Izvor Kurir

U sud danas pozvane žrtve.

Izvor: Instagram, Printscreen/Youtube

Okrivljeni Uroš i Miloš na prethodnom ročištu, održanom u julu, negirali krivicu.

Urošu Paniću (25) i njegovom bratu Milošu (23) danas bi trebalo da se nastavi suđenje u Trećem osnovnom sudu u Beogradu. Podsjetimo, oni se terete za posredovanje u vršenju prostitucije u saizvršilaštvu. Pored njih, na optuženičkoj klupi se nalaze i njihovi kumovi i prijatelji - Ivan Zajelac (25), Vuk Stanković (21) i bračni par Sonja (22) i David Luković (25).

"Svi okrivljeni su na početku suđenja u julu izjavili da nisu krivi za krivično djelo koje im se stavlja na teret i nisu željeli da odgovaraju na pitanja tužioca. Odbrana osporava pravnu kvalifikaciju dela, navodeći da radnje braće nisu nikakvo krivično djelo, niti posredovanje u prostituciji. Tvrdili su da se to ne može dokazati na osnovu tri nekredibilna svedoka, kojima su u NVO sugerisali kako da svjedoče", podsjeća naš izvor šta se dešavalo na prethodnom suđenju Panićima.

Takođe, na suđenju u julu, braća Panić su ponudila jemstvo u zamjenu za puštanje iz pritvora. Treći osnovni sud je prihvatio jemstvo - stan na Novom Beogradu u vrijednosti od 72.000 evra, nakon čega im je pritvor zamijenjen kućnim pritvorom.

"Predviđeno je da na današnjem suđenju svjedoče oštećene devojke", kaže izvor Kurira.

Podsjetimo, okrivljeni su optuženi zbog postojanja opravdane sumnje da su od 1. oktobra 2022. godine do 16. oktobra 2023. godine po prethodnom dogovoru i sa podijeljenim ulogama, navodili i podsticali tri ženske osobe na vršenje prostitucije. Oni su, kako se sumnja, putem dva sajta reklamirali salone za masažu, koji su, kako tužilaštvo smatra, bili pravan za pružanje seksualnih usluga.

Izvor: Printscreen/Instagram

 Prema optužnici za ugovaranje klijenata, odnosno vrijeme i mjesto dolaska, kao i uslugu koja će im biti pružena bila je zadužena okrivljena Sonja Luković. Cijene seksualnih usluga su, kako se sumnja, odredili okrivljeni Uroš i Miloš Panić, Vuk Stanković i David Luković tako što je usluga "tantričke masaže" sa ručnom završnicom koštala između 3.500 i 6.000 dinara, a "milki masaža" 10.000 dinara. Djevojke su za sebe zadržavale 50 odsto ostvarene zarade, a 50 odsto su predavale okrivljenima.

Braća Panić su, inače, prije hapšenja bila u bjekstvu. Uhapšeni su u maju na aerodromu "Nikola Tesla". Tada im je određen pritvor u kom su bili do početka suđenja u julu, a iznoseći svoju odbranu u tužilaštvu oni su izjavili "da su oni oženjeni, porodični ljudi".

"Tvrdili su da im novac zarađen na taj način ne bi ni trebao, jer imaju dovoljno prihoda za život od iznajmljivanja stanova i automobila preko rent a car agencije. Izjavili su i da nisu bježali iz Srbije, da su u vrijeme pokretanja postupka već bili u Zagrebu sa ženama i djecom, ali da nisu odmah htjeli da se vrate u Srbiju jer nisu znali šta se dešava i zašto mediji objavljuju tekstove protiv njih. Naveli su i da su prethodne nedelje odlučili da se vrate kako bi dokazali da nisu krivi i da bi nastavili normalno sa porodičnim životom", podsjeća izvor.