Zvijezde i tračevi

Veliki povratak princeze: Kejt Midlton održala prvi zvanični sastanak 9 mjeseci nakon borbe sa tumorom

Autor Marina Cvetković

Princeza od Velsa vratila se svojim radnim obavezama.

Izvor: James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Kejt Midlton (42) održala je svoj prvi službeni sastanak nakon više od devet mjeseci pauze zbog zdravstvenih problema, piše Daily Mail. Princeza od Velsa se nakon uspješno završene terapije u borbi sa tumorom, vratila svojim radnim obavezama.

U dvorcu Vindzor je organizovala sastanak na kojem je razgovarala o svom projektu Rani razvoj u djetinjstvu, a prisustvovali su članovi njenog tima i predstavnici fondacije Rano djetinjstvo.

Izvor: YouTube/People

Završila s hemioterapijom

Podsjetimo, Kejt je u martu ove godine objavila da joj je nakon operacije abdomena dijagnostikovan rak, te da će morati da prođe kroz preventivnu hemioterapiju. Nedavno je prelijepim videom u kome se vidi cijela porodica u bezbrižnim ljetnjim trenucima, podijelila vijest da je uspješno pobijedila bolest.

"Kako se ljeto bliži kraju, ne mogu vam opisati kakvo je olakšanje što sam konačno završila s hemioterapijom. Poslednjih devet mjeseci bilo je nevjerovatno teško za nas kao porodicu. Život kakav poznajete može se promijeniti u trenu i morali smo pronaći način da prebrodimo olujne vode i nepoznati put", objavila je na Instagramu.

Pogledajte još fotografija Kejt i porodice: