Zvijezde i tračevi

Nekada slikala golu zadnjicu, pa postala princeza: Udala se za imućnog muslimana, i promijenila vjeru i ime

Autor Marina Cvetković

Manekenka Kendra Spirs koja je zbog muža promijenila vjeru i ime, uspjela je da preko noći postane princeza.

Izvor: X printscreen / Kendra Spears

Kendra Spirs je bila uspješan model, a onda je upoznala princa i udajom za njega promijenila vjeru i ime, sada se zove Salva Aga Kan. Na vrhuncu karijere je zbog ljubavi morala da napusti svoj posao iz snova. Udajom za princa Rahima Aga Kana, promenila je život iz korena!

Rođena je 5. avgusta 1988. kao ćerka Gregorija Džej Spirsa i Suzan Mejps. Prvi dio njenog života je prilično normalan: diploma srednje škole South Kitsap, a zatim diploma sociologije na Univerzitetu u Vašingtonu.

Kao mlada djevojka, Kendra je odrasla u normalnom porodičnom okruženju, a njena visina od 179 cm je bila očaravajuća, pa ipak nedovoljna da postane supermodel. Imala je sve - visoka, prelijepih očiju, prirodne i čiste ljepote, vitkih gležnjeva, obrazovana...

Izvor: VEM / Backgrid USA / Profimedia

Karijeru u modelingu započela je u Njujorku sa 20 godina. 2009. pozirala je Stivenu Majzelu, a modni svijet je označava kao "novu Sindi Kraford". Pozirala je za prestižne modne magazine, i radila za najveće modne brendove.

Sa procvatom karijere, Kendra je počela da vodi umeren društveni život koji ju je naveo da upozna princa Rahima. U njemu je prepoznala ljubav svog života. Bila je to ljubav na prvi pogled. Budući da se zaljubila u čovjeka koji potiče iz porodice u kojoj važe stroga pravila, Kendra je morala da se prilagodi njihovom načinu života i promijeni ime. Prešla je u islam i postala Salva Aga Kan.

Par se vjenčao 2013. godine na tradicionalnoj muslimanskoj ceremoniji - kojoj su prisustvovali samo porodica i bliski prijatelji, u Šatou de Beler, na obali Ženevskog jezera u Švajcarskoj. Spirs je pre venčanja prešla u islam, kako su komentatori predvideli, jer je princ Rahim sin duhovnog vođe svetskih muslimana šiita Ismailita.

Rahim Aga Kan ima izvanrednu biografiju. Rođen je u Ženevi 12. oktobra 1971. godine, otac mu je Karim Aga Kan, a majka princeza Salima Aga Kan, koja sa Kendrom ima jedno zajedničko: ona je takođe bivši britanski model, ali rođena u Indiji.

Titule prinčeva i princeza porodice Kan potiču od njihovog pretka Šaha Fath Alija, iz persijske dinastije Kuajar. Titule su zvanično priznate od strane britanske vlade 1938.

Izvor: Dominic Lipinski / AFP / Profimedia

Pogledajte još fotografija priceze Salve Age Kan: