Zvijezde i tračevi

Priznao da je gladovao dok je snimao film, rasplakao milione: Bivša mu zgazila srce, a on prošao kroz pakao

Autor Dragana Tomašević

Glumac Edrijan Brodi je odigrao "ulogu života" u Oskarom nagrađenom filmu "Pijanista"

Izvor: TikTok/@wendyepn19

Čuveni glumac Edrijen Brodi svog jedinog Oskara dobio je za ulogu u kultnom filmu "Pijanista" 2002. godine.

Biografska drama koja prati poljskog pijanistu jevrejskog porekla Vladislava Špilmana, koji se tokom Drugog svjetskog rata borio za goli opstanak, priča je koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a Edrijen Brodi je maestralno odigrao glavnu ulogu.
Ipak, kako je priznao, i dalje nema snage da pogleda ovaj film.

"Čak ne mogu ni da pogledam taj film. Jednostavno, ne mogu. Plače mi se čak i kada pričam o tome", rekao je glumac iskreno za „The Times“. Ova uloga je od njega zahtijevala i fizičku promjenu, te je, po sopstvenom priznanju, dosta gladovao kako bi što više smršao.

Izvor: Movieclips Trailers

"Bilo je to kumulativno. Gladovao sam, a onda morao da vratim kilograme. Metabolizam mi se mijenjao. Mislio sam da mi se tijelo zauvijek promijenilo", priznao je Brodi i rekao da je zbog procesa oporavka bio prinuđen da odbije saradnju sa rediteljem Vernerom Hercogom.

Trud mu se isplatio, budući da je za ovo ostvarenje nagrađen Oskarom. Međutim, Ejdrijen je priznao i da nikada nije težio slavi, te da je nakon Oskara počeo da se povlači.

"Povukao sam se iz površnosti koja dolazi s tim. Lak pristup stvarima koje ne djeluju autentično nije bio dio mog odrastanja. Osjećao sam se neiskreno", rekao je glumac za pomenuti medij.

Tada je ispričao i zanimljivost vezanu za tu dodjelu Oskara kada ga je, navodno, Džek Nikolson nagovarao da zajedno sa njim i ostalim kandidatima bojkotuje ovaj događaj zbog američke invazije na Irak.

"Rekao sam: ‘Ne znam za vas, ljudi, ali ja idem. Nekako, moram da se pojavim. Roditelji mi dolaze. To se ne dešava baš često. Znam da ste vi svi dobitnici, možete i da preskočite, ali ja ne mogu'“, iskren je bio Brodi.

Brodi osvojio Oskara za Pijanistu
Izvor: YouTube/Patrick Flores Enciso

Na kraju su, ipak, svi nominovani glumci prisustvovali dodjeli Oskara. Među njima su, osim Brodija i Nikolsona, bili i Nikolas Kejdž, Majkl Kejn i Danijel Dej Luis. Na kraju je trijumfovao Ejdrijen koji je tada imao 29 godina i postao najmlađi najbolji glumac u istoriji Oskara, što je rekord koji i danas drži.

"Ispunjen sam tugom večeras jer prihvatam nagradu u tako čudnom trenutku. Moje iskustvo u snimanju ovog filma me je učinilo svjesnim tuge i dehumanizacije ljudi u ratnim vremenima i posledica rata. U koga god da vjerujete, bilo da je Bog ili Alah, neka gleda na vas i pomolimo se za mirno i brzo rešenje", rekao je Brodi kada je primao statuu.

Bivšoj kupio zamak, ona ga ostavila zbog kolege

Izvor: Instagram/elsapataky

Adrijan Brodi je dugo godina bio u vezi sa Elsom Pataki, suprugom slavnog Marvelovog junaka Tora, glumca Krisa Hemsvorta. ŽPar je svojevremeno jednom magazinu dao opširan intervju u kojem je pričao o "sudbini koja ih je spojila", planovima da se venčaju... a sve je to bilo propraćeno slikama zamka koji joj je Edrijan poklonio za rođendan!

Par je bio zajedno od 2006. do 2009. godine, a upoznali su se preko zajedničkog učitelja dijalekta i intonacije. Od samog početka nisu se ustručavali da javno pričaju o svojoj ljubavi.

"Sjećaš li se kada smo bili na zabavi u Kanu, a žena koja je sjedjela iza nas rekla nam je: 'Hvala što ste me natjerali da ponovo vjerujem u ljubav'", navodno je izgovorio Edrijen lepoj Špankinji dok su davalu zajednički intervju za magazin "Hello".

Zajedno su se pojavljivali na svim javnim događajima, bili su vjereni i planirali da zasnuju porodicu. Edrijen je čak 2007. Elsi za rođendan poklonio zamak, u kome je želeo da ostare zajedno.

Izvor: Instagram/elsapataky

2009. par je stavio tačku na svoj odnos, a iako nijedno od njih dvoje nije govorilo o tome zašto su se rastali, upućeni izvori tvrde da je za Elsu sve bilo jednostavno "previše", da ga je doživljavala kao "prijatelja" i da je željela malo prostora za disanje.

Brodi je odlučio da je pusti, nadajući da će mu se vratiti, ali je samo dva dana nakon raskida "uhvaćena" kako razmjenjuje poljupce sa francuskim glumcem Olivijeom Martinezom. No, Martinez je bio usputna avantura, a dva mjeseca kasnije lijepa glumica uplovila je u ozbijnu vezu sa kolegom Krisom Hemsvortom, za koga se na kraju i udala posle samo šest mjeseci, a sa kojim je i dan danas.