Zvijezde i tračevi

Hari ušao u petu deceniju: Kraljevska porodica čestitala princu rođendan, pa usledio neočekivan poziv

Autor Marina Cvetković

Britanska kraljevska porodica čestitala je princu Hariju 40. rođendan, a pojedini korisnici društvenih mreža komentarisali su da bi možda bolje bilo da nije.

Izvor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Danas je veliki dan za princa Harija koji puni tačno 40. godina. Tim povodom, britanska kraljevska porodica čestitala mu je rođendan, a pojedini korisnici društvenih mreža komentarisali su da bi možda bolje bilo da nije.

Jednostavna i štura poruka objavljena na "X"-u glasi: "Želimo srećan 40. rođendan vojvodi od Saseksa!"

Objava je upotpunjena fotografijom nasmejanog Harija i emotikonom rođendanske torte. Ipak, ima i drugačijih komentara ispod identične objave na instagramu: "Nije bilo ovakve objave posvećene Hariju godinama. Lepo je ovo videti", "Ovo je lep potez od njih, ljubazan i graciozan".

Hari će proslaviti rođendan sa suprugom Megan (43) i njihovom decom, princem Arčijem i princezom Lilibet. Rečeno je da će se nakon toga sastati s bliskim prijateljima.

Izvor: BACKGRID / BACKGRID USA / PROFIMEDIA

Princ ulazi u petu deceniju u godini koja je za kraljevsku porodicu bila burna. Kralju Čarlsu III i Kejt Midlton, princezi od Velsa, dijagnostikovan je rak. Međutim, vojvoda, koji živi u Kaliforniji, otuđen je od svog brata, princa od Velsa, i suočava se sa zategnutim odnosima s ocem, kraljem Čarlsom.

Poziv u Englesku za Božić

Kako New York Post navodi, Saseksovi su dobili zvaničan poziv da Božić provedu u Harijevoj domovini, Ujedinjenom Kraljevstvu. Par je pozvan da praznike sa decom provede u Althorp House-u, u kom je detinjstvo provela princeza Dajana, Harijeva mjka, a u kojoj sada živi njegov ujak, Erl Čarls Spenser.

Oni nisu posetili Britaniju za Božić još od 2018. kada su prisutvovali tradicionalnom porodičnom okupljanju u Sadringemu. I pored svih zategnutih odnosa sa članovima porodice, Hari je ostao blizak sa svojim ujakom.