Zvijezde i tračevi

Ilon Mask izazvao bijes fanova Tejlor Svift svojom nepristojnom ponudom pjevačici

Pjevačica Tejlor Svift izjavila je da će glasati za Kamalu Haris na američkim predsjedničkim izborima, nakon što je održana debata između nje i Donalda Trampa.

Izvor: Image Press Agency / Alamy / Alamy / Profimedia

Milijarder Ilon Mask obratio se putem društvene mreže "X" pjevačici Tejlor Svift posle njenog komentara o predsjedničkim izborima u Americi i izazvao lavinu negativnih reakcija fanova svjetske zvijezde.

Pjevačica Tejlor Svift izjavila je da će glasati za Kamalu Haris na američkim predsjedničkim izborima, nakon što je održana debata između nje i Donalda Trampa. Svoju objavu potpisala je kao "ljubiteljka mačaka bez djece", aludirajući na komentar Džej-Di Vensa, Trampovog kandidata za potpredsjednika, koji je rekao da su vodeće demokrate "žene s mačkama bez djece".

Njena objava je izazvala lavinu komentara na svim društvenim mrežama, a podržale su je i brojne slavne zvijezde uključujući Dženifer Aniston, Krisi Tigen, Džona Ledženda, Suki Voterhaus, Selenu Gomez i brojne druge.

Međutim, njena izjava se nije svidjela svima. Ilon Mask, koji otvoreno podržava Donalda Trampa, obratio se pjevačici putem društvene mreže "X". "Ok, Tejlor... Pobijedila si... Podariću ti dijete i čuvaću tvoje mačke svojim životom", napisao je on.

Nakon što se pjevačica oglasila Ilon je napisao: "O moj Bože, ovo su sada stvarno postali izbori Ilon protiv Tejlor Svift". Kasnije je objavio spornu izjavu o tome da će mu Svift "podariti dijete", zbog čega je uznemirio obožavaoce pjevačice, ali i brojne druge. "Ovo s*anje je jezivo, čovječe", "Ovo je toliko čudno", "Kakav si čudak, nije ni čudo da podržavaš Trampa", pisali su mu. Bilo je, naravno, onih koji su se složili s njim te ga podržali.

Inače, Tramp je početkom septembra rekao da će, u slučaju da pobijedi na izborima, osnovati tijelo koje će provjeravati za efikasnost vlade s Maskom na čelu.

Tejlor je na društvenim mrežama objavila dužu poruku o tome zašto će glasati za Kamalu, a dosad je njena objava prikupila više od 7 miliona lajkova.

"Kao i mnogi od vas, večeras sam gledala debatu. Ako već niste, sada je sjajno vrijeme da istražite problematiku i stavove koje ti kandidati zauzimaju o temama koje su vam najvažnije. Kao glasač gledam i čitam sve što mogu o njihovim predloženim politikama i planovima za ovu zemlju. Nedavno sam saznala da je na Trampovoj stranici objavljena lažna AI verzija mene u kojoj podržavam Donalda Trumpa. To je zaista pospješilo moje strahove u vezi s vještačkom inteligencijom i opasnostima širenja dezinformacija, i dovelo me do zaključka da moram da budem vrlo transparentna o svojim stvarnim planovima za ove izbore. Najjednostavniji način za borbu protiv dezinformacija je istina.

Na predsjedničkim izborima 2024. glasaću za Kamalu Haris i Tima Volza. Glasam za nju jer se bori za prava za čiju obranu nam treba ratnica. Mislim da je ona čvrsta, da je vođa i vjerujem da možemo postići puno više u ovoj zemlji ako nas vodi mir, a ne haos. Oduševio me i Tim Volz, koji se decenijama zalaže za LGBTQ+ prava, IVF i pravo žene na vlastito tijelo. Ja sam obavila svoje istraživanje i donijela odluku. Vaše istraživanje i izbor su na vama. Takođe želim reći, posebno onima koji prvi put glasaju: Upamtite da morate biti registrovani da biste glasali! S ljubavlju i nadom, Tejlor Svift, žena s mačkama bez djece", napisala je ona.

Ovo nije prva kontroverzna izjava i potez Ilona Maska. Nedavno je rekao kako je "izgubio sina zbog "woke" virusa" nakon što je njegova ćerka rođena kao muško, promijenila pol. Javno su se posvađali, a on ju je nazvao nazvao "komunistkinjom" koja je prekinula vezu s njim zbog toga što su joj u školi, koju je on plaćao 50.000 dolara mjesečno, "isprali mozak".

Možda ce vas zanimati