Zvijezde i tračevi

Kejt Midlton završila sa hemoterapijama: Otkrila da li je još uvijek bolesna, i da li će se uopšte vratiti dužnostima

Autor Jelena Sitarica

Novi detalji o stanju omiljene princeze!

Izvor: Profimedia

Nakon mučnih devet mjeseci borbe sa opakom bolešću, Kejt Midlton konačno može da odahne! Ona je završila sa prvom fazom liječenja, na koje je išla preventivno nakon što joj je, tokom rutinske operacije, otkriveno da ima rak. 

Iako nije precizirano o kom tipu kancera je riječ, iz Bakingemske palate je saopšteno da je bolest "uhvaćena" u ranom stadijumu. Sada su stigle nove vijesti - Midlton je završila sa hemoterapijama i fokusirana je na potpuno izlečenje.

Princeza od Velsa, takođe, planira da se vrati svojim kraljevskim dužnostima u bliskoj budućnosti, ali u umjerenoj mjeri.

Međutim, princeza od Velsa naglašava da joj je "sada u fokusu da poptuno izliječi rak" i priznaje da je poslednjih devet mjeseci bilo "strašno i nepredvidivo" vrijeme za njenu porodicu.

Ona je srećne vijesti podijelila na svom Instagramu uz trominutni video koji prikazuje nju i Vilijama u Norfolku sa njihovo troje djece, prinčevima Džordžom, princezom Šarlot i princom Luisom, snimljen prošlog mjeseca. Prikazuje porodicu koja se veselo igra na plaži i u šumi, a Vilijam i Ketrin leže prepleteni na ćebetu, grle svoju decu – i ljube se. 

U svojoj poruci princeza kaže:

"Kako se ljeto bliži kraju, ne mogu da vam kažem kakvo je olakšanje što sam konačno završila hemoterapiju. Poslednjih devet mjeseci bili su neverovatno teški za nas kao porodicu. Život kakav poznajete može se promijeniti u trenu i morali smo da pronađemo način da se krećemo kroz olujne vode i nepoznati put. Putovanje je složeno, zastrašujuće i nepredvidivo za sve, a posebno za one koji su vam najbliži. Uz poniznost, to vas takođe dovodi licem u lice sa vašim sopstvenim ranjivostima na način na koji nikada ranije niste razmatrali, a sa tim i novu perspektivu na sve. Ovo vrijeme je prije svega podsjetilo Vilijama i mene da razmislimo i budemo zahvalni za jednostavne, ali važne stvari u životu, koje mnogi od nas često uzimaju zdravo za gotovo. Jednostavno voljeti i biti voljen", rekla je princeza od Velsa, piše DailyMail.

Pozivajući se na svoje planove za naredne mjesece, Ketrin nastavlja:

"Sada je moj fokus da uradim sve što mogu da ostanem bez raka. Iako sam završila hemoterapiju, moj put ka izlečenju i potpunom oporavku je dug i moram da nastavim da se pridržavam svakog dana kako dolazi. Međutim, radujem se što ću se vratiti na posao i preduzeti još nekoliko javnih angažmana u narednim mjesecima kada budem mogla. Uprkos svemu što je prošlo, ulazim u ovu novu fazu oporavka sa obnovljenim osjećajem nade i uvažavanja života. Vilijam i ja smo veoma zahvalni na podršci koju smo dobili i izvukli smo veliku snagu od svih onih koji nam pomažu u ovom trenutku. Svačija ljubaznost, empatija i saosjećanje su bili zaista ponizni. Svima onima koji nastavljaju sopstveni put protiv raka, ostajem sa vama, rame uz rame, ruku pod ruku. Iz tame može doći svjetlost, pa neka ta svjetlost sija", kaže Kejt Midlton na kraju.