Zvijezde i tračevi

"Kako je gore, jesi li našao mir?" Reper ne može da preboli Gruov odlazak, posvetio mu pesmu koja kida dušu

Autor Marina Cvetković

Reper Dalibor Andonov Gru tragično je nastradao na današnji dan pre pet godina.

Muzičari Dalibor Andonov Gru i Igor Lazić Niggor
Izvor: MN Press

Danas je još jedan tužan dan za estradnu scenu, kada se obeležava godišnjica smrti jednog od najpopularnijih repera, Dalibora Andonova Grua. Na društvenoj mreži Instagram, njegov prijatelj i kolega Igor Lazić Niggor, objavio je pesmu posvećenu preminulom reperu.

"Kako je tamo gore, s druge strane? Jesi li našao mir, il' nam još šapćeš iznad zvijezda, iznad duge? Ovdje nas tišina guši, ovdje je praznina tvoja najteža. Ali tamo, možda, tamo je lakše, tamo je spokoj. Samo znaj, fališ, i falićeš dovijeka."

Tragedija zbog koje je zanemela Srbija

Srpski reper Dalibor Andonov Gru, poginuo je pre pet godina nakon što je prilikom vožnje kajta upao u vodu. Imao je 46. godina.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Gru je tokom celog tog dana pokušavao da okupi ekipu za kajting, a kobnog dana je duvala košava. "Gru je vozio po Dunavu. Bio je u vodi i pakovao linije, kanape kajta, kada je košava naglo grunula. Nije imao kontrolu zbog kanapa i kajt mu je ušao u 'loop', odnosno počeo nekontrolisano da se okreće. Ispucavao ga je snažno u vodu i iz nje oko pet puta u roku od dvadesetak sekundi. Nije stigao da se otkači. Odmah je bio gotov", rekao je tada očevidac za Telegraf.

Reperovo telo je nekoliko sati ležalo u čamcu kojim je izvučen na obalu. Obdukcijskim nalazima kasnije je ustanovljeno da je reper podlegao povredama dvostrukog preloma kičme.

Pogledajte još fotografija nesrećno nastradalog repera: