Zvijezde i tračevi

Ljubila Čolu i skidala se u "Žikinoj dinastiji": Svi gledali gole grudi Mišine komšinice, a on joj posvetio pjesmu

Autor Dragana Tomašević

Glumica Jasna Orneli Beri je bila velika ljubav Zdravka Čolića, ali i glumica zbog koje su zanijemjeli i her Žika i prijatelj Milan

Izvor: YouTube/screenshot/Domaći filmovi i serije/Mondo/ Goran Sivački

Svako ko je gledao kultni serijal "Žikina dinastija", sjeća se drugog dijela i problema koji su prijatelji Žika i Milan imali sa unukom Mišom, kojeg je igrao Nikola Kojo.

Jedna za drugom ljepoticom su ulazile u njegov stan, a jedna od njih je bila komšinica, udata za Paju, kojeg je igrao Mima Karadžić, koja se merdevinama pela do Mišinog stana, obučena u ljubičasti bikini.

Izvor: YouTube/screenshot/Movieclips/Domaći filmovi i serije

U jednom strastvenom susretu komšinice i Miše, morala je da se sakrije iza šanka, gdje su se već krili Žika i Milan, i tada je ispustila gornji dio bikinija i otkrila gole grudi.

Izvor: YouTube/screenshot/Movieclips/Domaći filmovi i serije

Scenu koju svi pamte, odigrala je glumica Jasna Orneli Beri, koja je u svojoj višegodišnjoj karijeri sarađivala i sa Anđelinom Džoli.

Jasna decenijama živi i radi u Sarajevu, glumila je u ostvarenju "U zemlji krvi i meda" slavne oskarovke, a kada je bila mlada, zavela je i Zdravka Čolića.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

"Upoznali smo se veoma mladi, davno. Išli smo u Skenderiju, u Dom omladine, koji je okupljao talente, a tu nisu bili samo muzičari, već i glumci, slikari. Družili smo se i tu sam se zaljubila. Po prvi put svi imamo prve ljubavi i on će uvjek imati dio u mom srcu koji je rezervisan samo za njega, posebno zato što sam imala divno iskustvo koje ću pamtiti do kraja života", rekla je glumica.

Iako su im se putevi razišli, nakon rata sudbina je odabrala da se ponovo spoje i to u Beogradu. Jasna je taj susret opisala kao veoma emotivan i dodala da joj je Čola posvetio pesmu "Noć mi te duguje".

Jasna je rođena 1954. u Zenici. Glumila je u "Žikinoj dinastiji", "Nafaki", "Grbavici" i drugim filmovima. Njena najpoznatija uloga je Maca u "Ljepoti poroka", gdje ima scenu sa Mimom Karadžićem, u kojoj izgovara čuvenu rečenicu: "Jesi ti pop ili je*ač".

Osamdesetih godina Jasna se udala za poznatog baletskog umjetnika i koreografa Tončija Marinića, s kojim ima sina Vuka, koji je danas poznati glumac.