Zvijezde i tračevi

"Revija više neće biti": Verica Rakočević brutalno ponižena, pa povukla radikalan potez

Autor Jelena Sitarica

Slavna dizajnerka odlučila se na ovaj korak nakon svega što je doživljavala godinama.

Izvor: TV Pink / screenshot

Jedna od najistaknutijih modnih dizajnerki Verica Rakočević nebrojeno puta je svojim stvaralaštvom oduševila kako domaću, tako i svjetsku javnost, a njene modele nosile su neke od najistaknutijih dama šoubiznisa. 

Međutim, kreatorka se sada odlučila na šok potez da više ne pravi revije, i otkrila zbog čega se odlučila da ovako radikalno promijeni pristup modi.

Kad radim - radim onako kako treba, a u eri haosa se na snalazim baš najbolje, jer je ne razumijem. U takvim uslovima je besmisleno da trošim energiju, novac i strast, koju i dalje imam prema modi. Naravno, radiću i dalje, ali revija više neće biti. One su ovdje zabava za dokon narod i ništa drugo.

Ova izjava signalizira ozbiljan zaokret u njenom radu, koji se ne odnosi samo na promjene u načinu prezentacije mode, već i na dublje društvene teme. 

Rakočević je posebno naglasila potrebu za unapređenjem položaja žena u društvu:

Nisam feministkinja, ali ne mogu da ne kažem da živimo u društvu gdje je žena do bola ponižena, neosnažena, vulgarizovana. Mislim da limit, kad su godine u pitanju, nigdje nije tako primitivan kao kod nas. Nemam problem kad mi neko kaže da sam baba, jer to jesam kako po godinama, tako i zbog toga što imam unuke. Velika je stvar doživjeti godine u kojima možete da budete baba, ali ovdje tako nazivaju žene čim uđu u četrdesete. Tek onda shvatite u koliko primitivnom društvu živimo.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Da se ne lažemo, sedamdeset i šest su ozbiljne godine, a moja velika sreća i prednost je što ne živim u skladu sa njima, niti sam ranije to činila. Treba imati jak karakter, biti veoma samosvjestan, biti zadovoljan svojim životom i ne dozvoliti da ta vrsta primitivizma destruktivno utiče na psihu i, na kraju krajeva, ambiciju, polet, stvaralaštvo - rekla je Verica za Story.

Bonus video: