Zvijezde i tračevi

PRODAT TITOV PENTHAUS U NJUJORKU: Evo kako izgleda luksuzni dupleks sa 6 soba vrijedan 20 miliona dolara

Autor Marina Cvetković

Maršalov stan bio je procijenjen na 20 miliona dolara.

Izvor: Universal images group / Profimedia

Josip Broz Tito svojevremeno je imao svoj rezidencijalni stan u Njujorku, tačnije penthaus u slavnoj Park aveniji. Ova nekretnina, koja je bila u posjedu bivše Jugoslavije, prodata 2018. je anonimnom kupcu za oko 12 miliona dolara, iako je njena prava vrijednost bila znatno veća.

Kako je svojevremeno bilo navedeno po medijima, Maršalov stan bio je procijenjen na 20 miliona dolara ( oko 181.600.000 eura), ali je nakon raspada Jugoslavije prestala da pripada istoj.

Sve do momenta prodaje odnosno kupovine, dupleks stan sa šest spavaćih soba bio je prazan cijelih 19 godina. Uzevši u obzir koliko je godina bio napušten, nije ni čudo što ga je potkačio zub vremena, o čemu je svojevremeno obavještavao i NewYork Post, i tada objavio fotografije stana potpuno uništenog i raspadnutog.

Izvor: Lepa&Srećna

Ova velelepna nekretnina imala je 418 kvadrata u koje je stalo 6 soba, biblioteka kao i soba za poslugu. Sobe su krasile prelijepa drvenarija, klavir, kamini, skupi tepisi i mnogobrojni antikviteti.

Vremenom su se izgradile tvrdnje da je ovaj luksuzni dupleks Tito koristio kao "bunker" nakon što su pokušali da ga likvidiraju dok je boravio u hotelu "Valdorf Astoria".

Dok stan nije prodat anonimnom kupcu, za njega su bile zainteresovane i mnoge zvijezde, među kojima su bili i Robert de Niro i Džek Nikolson.

Pogledajte još fotografija Titovog stana na Menhetnu u galeriji: