Zvijezde i tračevi

Zašto mlade masovno zakopavaju kobasice dan pred vjenčanje: Mnoge pokazale "dokaze" da ovo stvarno radi

Autor Jelena Sitarica

Sve više mladi se javilo na mrežama sa tvrdnjom da im je ovo "spasilo" veliki dan.

Izvor: printscreen/tiktok/dannieturnock, printscreen/tiktok/loveunfiltered_content

Nema ljubavnog para koji se ne nada da će na dan njihovog vjenčanja sve biti potaman, naročito kada je riječ o vremenu. Ništa gore kada se baš tog datuma sruči neka kiša ili grad i bukvalno uništi sve.

Zato ne čudi što su se hiljade i hiljade mlada u Britaniji dosetile starog "trika" koji im je navodno osigurao da sve bude kako treba - zakopavanja kobasica u zemlju. 

"Evo podsjetnika da je zakopate noć prije vjenčanja", kaže Meg, kreatorka sadržaja o vjenčanjima iz Velike Britanije, u svom TikTok videu, na kojem mlada zakopava komad kobasice u dvorištu.

"To bi trebalo da spreči kišu na dan vašeg vjenčanja" dodala je Meg u opisu videa, koji je prikupio više miliona pregleda pa dodala: "Srećom, uspjelo je".

Vrsta kobasice kažu, očigledno nije bitna. Slično kao i tradicija "nešto staro, nešto novo, nešto pozajmljeno, nešto plavo" ili stara vjerovanja da je loša sreća da par vidi jedno drugo prije nego što stignu do oltara, čin zakopavanja kobasice kako bi se sprečilo loše vrijeme je ludi običaj star decenijama.

Mlade poput Erin MekGregor, sestre UFC borca Konora MekGregora, preduzimaju sve mjere opreza.

I ona je objavila video o "starim babskim pričama" vezanim za vjenčanja, na svom Instagramu. Erin je takođe otkrila da će slijediti običaj zakopavanja Praškog Malog Isusa u zemlju za sreću na dan vjenčanja.

Što se tiče kobasica, čini se da mlade imaju dovoljno uspjeha.

"Zakopajte kobasicu noć prije vašeg venčanja ... isprobano i testirano", pohvalila se Kejli, djjeveruša, koja je zabilježila kako škotska mlada Loren zakopava kobasicu i uživa u sunčanom danu za venčanje.

'Trend' su iskusile brojne druge mlade i objavile video, pa 'dokazale' kako je ovaj običaj osigurao lepo vreme za njihovo vjenčanje.

Da li biste vi probali ovaj 'trend'?