Zvijezde i tračevi

"Izvadim ih iz tašne i gađam je": Milena Dravić poludjela zbog neumjesnog pitanja novinarke, pa došlo do incidenta

Autor Jelena Sitarica

Srpska glumica je bila zatečena onim što su je pitali.

Izvor: MONDO, Tamara Sekulović

Slavna glumica Milena Dravić preminula je u oktobru 2018. godine, a iako je važila za veliku damu, postojalo je par situacija kada čak ni ona nije mogla da se obuzda. Tako je jednom prilikom na Kanskom festivalu i pokazala koliko je voljela svoju zemlju. 

Milena je svojevremeno i sama govorila o skandalu koji je nastao nakon pitanja američke novinarke: "Da li vi Jugoslovenke znate za kontracepciju".

Iako se pojavila u društvu sa Džekom Nikolsonom, Džonom Lenonom i Joko Ono, situacija sa novinarkom ostala joj je zauvjek u pamćenju.

"Oduševljena u takvom društvu, dobijam pitanje te novinarke. A kako sam se tih dana mučila sa migrenom, umjesto odgovora, sjetila sam se tableta protiv migrene u vidu pilula. Izvadim ih iz tašne i gađam je njima. Svi listovi su pisali o tome, a ruska 'Literatura gazeta' je napisala da sam se neprimjereno ponašala", rekla je Milena svojevremeno.

Ovaj gest umalo ju je koštao i uloge u čuvenom filmu "Bitka na Sutjesci". Nikola Popović, direktor "Sutjeske" oj je saopštio da neće moći da igra u tom filmu.

"Godinu dana je prošlo, Dragan i ja smo na moru i ležim ti ja na plaži, vidim neke crne izglancane cipele mi prilaze, a ono Popović i kaže mi: 'Diži se, moraš na Tjentište da odigraš svoju ulogu'", ispričala je glumica jednom prilikom.