Zvijezde i tračevi

"Nikad mi nije oprostio što sam ga ostavio u sirotištu": Petar Božović krije tužnu priču, a otac mu završio na robiji

Autor Katarina Bojović

Petar Božović ispričao je nepoznate i teške detalje o svo odrastanju.

Izvor: TV Prva//screenshot

Petar Božović jedan je od naših najuspešnijih glumaca, a o njegovom privatnom životu se malo toga zna.

Osim pred kamerama, često nastupa i na daskama koje život znače, obilazeći celu Srbiju i osvajajući aplauze gde god da se pojavi. Bio je oženjen jednom od najlepših Jugoslovenki. Ipak, glumac u sebi krije veliku tugu, budući da je njegovo detinjstvo obeležio dom za nezbrinutu decu.

O svojoj potresnoj priči Petar je otvoreno govorio, a kako je jednom otkrio, veruje da mu brat nikada nije oprostio što ga nije poveo sa sobom iz sirotišta.

"Živeo sam u Zemunu dok mi majka nije umrla, a to se desilo brzo, tako da se majke skoro i ne sećam. Moj otac, nezadovoljan uslovima u nemačkom logoru, nastavio je da robija i na Golom otoku. Tako brat i ja ostadosmo u domu za ratnu siročad na Senjaku. U posete su mi dolazili baba, tetke i ujaci dok me nisu prihvatili, pa sam neko vreme bio u kolektivnom stanu", započeo je.

"Onda su i ujaci otišli na Goli otok, a ja ponovo u dom dok me moja baba, tetka Vida Vlahović, nije uzela i odvela u Kolašin. Moj brat je ostao u sirotištu i mislim da mi nikad nije oprostio, kao da sam ja bio kriv što sam izabran", ispričao je svojevremeno Božović za medije.

Pogledajte njegove slike: