Zvijezde i tračevi

Kako je Natalija ukrotila velikog Jokića? Jedno ni Amerikancima nije bilo jasno

Autor Katarina Bojović

Malo ko zna kako je počela ljubavna priča Nikole Jokića i njegove supruge Natalije.

Izvor: Instagram/jokic.natalija/printscreen

Nikola Jokić, kao i cijela reperezentacija Srbije, danas je neizmjerno ponosna na ono što su pokazali na ovogodišnjim Olimpijskim igrama.

Osvojili su bronzanu medalju, dok je najpoznatiji Somborac nakon pobjede potrčao supruzi Nataliji i čerki Ognjeni u zagrljaj. Natalija je dio skoro svake Nikoline utakmice, a malo ko zna da je njihova priča počela još u srednjoškolskim danima 2013. godine.

"Upoznali smo se preko zajedničkih drugara. Moje društvo i ja smo izlazili u kafić koji je radio do ponoći, a kad bi se zatvorio, sjedjeli smo na klupi ispred. Jedne večeri smo bili samo nas dvojica i onda je došla i Natalija. Dopala mi se čim sam je vidio, ali nisam joj to odmah rekao, već smo se družili narednih pola godine, možda i duže. Sve to vrijeme sam skrivao emocije. Kad sam joj prvi put rekao da mi se sviđa, nisam dobio nikakav odgovor. Mudro je prećutala", ispričao je Nikola jednom prilikom.

Natalija, tada još uvijek Maćešić, je svaki slobodan trenutak posvetila obrazovanju koje nije željela da zapostavi, a u Americi je diplomirala psihologiju na "Metropolitan Stejt" univerzitet. U periodu kada su započeli vezu, Nikola je igrao u Srbiji, u klubu Vojvodina Srbijagas, dok je Natalija upisala studije u Americi.

"Išao sam u srednju ekonomsku školu, a Natalija je trebalo da pođe za Ameriku, već je bila upisala psihologiju poznatom univerzitetu. I bukvalno dva mjeseca pošto smo počeli da se zabavljamo ona je otputovala", ispričao je košarkaš svojevremeno.

Nikola je ubrzo otišao u Ameriku da igra za Denver, gdje se ponovo spojio sa Natalijom.

Vjenčali su se 2020. godine u rodnom gradu košarkaškog reprezentativca Srbije, Somboru, a pristup hramu Srpske pravoslavne crkve je, kako su pisali mediji, bio pod nadzorom obezbjeđenja i samo odabrane zvanice mogle su da priđu dok je obred crkvenog vjenčanja trajao.

Ubrzo su postali roditelji ćerkice Ognjene, a ovo je samo dodatno učvrstilo njihovu ljubav. Sada čekaju i drugo dijete.

Njihova veza privukla je pažnju i američkih medija. Za Nataliju kažu da je pravi oslonac i djevojka koja svuda putuje sa Nikolom, a o njima se često govori kao o "divu i palčici". Na poslednjem mjerenju je izmjereno da je Nikola visok 213 centimetara, dok je njegova supruga visoka 173 centimetara.

Mnogima je zapalo za oko da Nikola pred svaki meč skine vjenčanu burmu sa ruke i "zaveže" je za patiku, kako bi bila uz njega i dok je na terenu. Američke novinare zanimalo je kada je počeo to da radi i zbog čega.

"Skinem burmu sa prsta, stavim na lijevu patiku, držim burmu na lijevoj patici zbog familije. To je veoma važno za mene. Oni su uvijek uz mene i na mojoj strani, pa im tako pokazujem ljubav. Šaljem im poljupce posle utakmice. Oni su tu na svakoj utakmici, tokom cijelog plej-ofa", ističe emotivni as.

"Imam svoju porodicu uz sebe, uvijek me štite, to je nešto što je samo moje i što niko ne može da mi oduzme", dodao je Nikola..

Pogledajte Nikoline i Natalijine slike: