Zvijezde i tračevi

Ko je Marija, dadilja kraljevske djece? Strogo joj je zabranjena jedna riječ, a ovako "trenira strogoću"

Autor Marina Cvetković

Kada je u pitanju briga o djeci, kraljevska porodica i tu ima stroga pravila, kojih svi moraju da se pridržavaju.

Izvor: i-Images, PacificCoastNews / Pacific coast news / Profimedia

Ukoliko pratite britansku kraljevsku porodicu, poznato vam je da postoje stroga pravila koja moraju da se poštuju. Ona se odnose kako na članove porodice tako i na zaposlene, a izuzetak nije ni njihova dadilja - Marija Teresa Turion Boralo. Ona je dadilja kraljevske djece i time i jedna od najbližih saradnika princa Vilijama i Kejt Midlton.

Marija je poreklom iz Španije, a školovala se na prestižnom univerzitetu "Norland College u Bathu", namijenjenom upravo za obrazovanje visokokvalifikovanih dadilja. U sklopu svoje obuke je dobila stroga uputstva kad je u pitanju briga o kraljevskoj djeci.

Izvor: i-Images, PacificCoastNews / Pacific coast news / Profimedia

Tako je, između ostalog, naučila kako djeci nikada ne sme da se obraća riječju "djeca" ("kids") nego uvjek treba da ih oslovljava njihovim imenom. "Tako se prema djeci iskazuje poštovanje", rekla je Luis Heren, autorka o kraljevskoj porodici i dodala da u izuzetnim situacijama dadilje kraljevskoj djeci mogu da se obrate riječju eng. children (djeca) što u bukvalnom prevodu znači isto što i eng. kids, ali je zvaničniji.

Marija možda izgleda pomalo zastrašujuće sa svojom bež uniformom, šeširom i bijelim rukavicama, ali sreća djece najvažniji je dio odgajanja. Luis je još objasnila da će Džordž, Šarlot i Lusi odrastati "bez glupiranja". "Neće biti glupiranja. Postaraće se da dok izlaze iz aviona, i mašu masi držeći mamu za ruku nema plakanja, bacakanja ili užasnih tantruma"

"Vrijeme za spavanje kraljevskoj djeci počinje u 19 sati, otkrila je Luis, a svakih nekoliko dana uvode se nova jela i ukusi. Takođe, vrijeme za igru ​​uvjek se odvija napolju - bez obzira na to da li je kiša ili sunce. Mnogo vožnje s biciklom, igranja sa svojim psima, baštovanstvo... Norland jako voli da decu poučava kroz igru", dodala je Luis.

Nevaljalo ponašanje je zabranjeno i nisu dio iskusva sa dadiljama iz Norlanda, a tabele sa stikerima na kojima se ocjenjuje ponašanje i ispunjeni zadaci su deo njenog arsenala, navodi The Sun.